Nieuws

Kobo Arc 10 HD: hi-res tablet uit onverwachte hoek

Kobo staat bekend om zijn e-readers, maar zijn Arc 10 HD-tablet verrast vriend en vijand op IFA 2013 met een hi-res scherm en interessant prijskaartje. '

Je moet behoorlijk goed zoeken naar de stand van Kobo op IFA. Ergens in een kleine hal, op een kleine oppervlakte, heeft het al zijn e-readers en tablets opgesteld. Ééntje viel me direct op: de Arc 10 HD.

Veel pixels
De slag der hogeresolutieschermen lijkt op IFA 2013 een hoge vlucht te nemen. Samsung presenteerde de nieuwe Galaxy Note 10.1 met een hi-resdisplay, en de Arc 10 HD zit de Note dicht op de hielen.

De haarscherpe 2.560 x 1.600 beeldresolutie (300 PPI) ziet er mooi uit, al merkte ik wel dat de helderheid niet heel hoog kon worden opgekrikt. Afwachten dus of je buiten nog genoeg kunt zien om een boek te lezen of filmpje te kijken.

De achterkant heeft een rubberachtige textuur, met nog een extra hoek wat hem opvallend dikker maakt. Misschien komt dit door een grote batterij, maar niemand bij Kobo kon me de exacte capaciteit melden. Hij is wel best zwaar en door die hoek achteraan ligt hij niet altijd prettig in de hand. Aan de achterzijde zijn bovenaan twee luidsprekers bevestigd, die behoorlijk krachtig klinken.

Kloppend hart van Nvidia
Een hi-res scherm heeft een snelle processor nodig om niet in een haperend onding te veranderen. Kobo heeft daarvoor bij Nvidia aangeklopt en de Tegra 4 meegekregen. Ondanks de snelle 1,8 Ghz quadcoreprocessor voelt de Android skin van Kobo relatief ‘zwaar’ aan. Hopelijk wordt hier nog aan gesleuteld, want de lancering staat gepland voor oktober.

Uiteraard kan je op deze tablet prima boeken lezen met de specifieke voorgeladen apps. De winkel bevat een aantal Nederlandstalige boeken, maar ik kan moeilijk van een compleet aanbod spreken. Combineer het met Google Play Books om van een ruimere keuze te genieten.

Scherpe prijs
Een hogeresolutiescherm, Tegra 4-chip en een mooie afwerking, en toch een scherpe prijs? De Kobo Arc 10 HD kost 379 euro voor de 16 GB-versie. Hij is beschikbaar vanaf oktober. Een exactere releasedatum wordt binnenkort bekend gemaakt.

De Galaxy Note 10.1 mag dan alle softwaresnufjes en de marketingmachine van Samsung achter zich hebben, maar deze Arc 10 HD is zeker niet bij voorbaat kansloos.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business