Nieuws

Microsoft repareert vasthangende Windows-updates

Het regende klachten nadat een aantal recente Microsoft-updates niet konden installeren maar zichzelf wel steeds bleven aanbieden. De softwaremaker kwam afgelopen vrijdag met een lapmiddel.

Microsofts veiligheidsteam moest afgelopen week overuren draaien, toen bleek dat een aantal uitgegeven updates op Patch Tuesday meer kwaad dan goed deden.

Niet alleen zorgde een Office-update er voor dat het mappenvenster van Outlook 2013 spoorloos verdween, maar ook een aantal andere veiligheidsupdates bevatten een installatiefout. Daardoor leek het installeren van de patches in eerste instantie geslaagd, maar boden de updates zichzelf na een herstart opnieuw aan alsof er niets was gebeurd.

[related_article id=”161452″]

Veel gebruikers, waaronder enkele lezers van ons forum, besloten om de updates uit het zicht te verbergen om maar van de meldingen af te zijn. Zij kunnen de vasthangende updates nu alsnog installeren, nadat Microsoft vrijdag een reparatie uitbracht voor de gewraakte patches.

Het gaat om de volgende bulletins, die veiligheidslekken repareerden in Microsoft SharePoint, Office en Access:

Updates alsnog installeren
Wie de gerepareerde updates alsnog wil installeren, opent de optie Windows Update in het Configuratiescherm. Ga naar het scherm met beschikbare updates en klik met rechts op de updates die problemen geven.

Als je een update voorheen hebt verborgen, kies je voor de optie ‘Update herstellen.’ Je kunt nu weer zoals gewoonlijk doorgaan met de installatie. Gebruikers die de bovengenoemde updates zonder problemen hebben kunnen installeren, hoeven verder geen actie te ondernemen.

Het verbergen van een update is in sommige gevallen een goede tijdelijke oplossing als een patch problemen geeft en Microsoft nog geen oplossing voorhanden heeft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business