Nieuws

Apple stopt kantoorapps iWork in de cloud

Apple heeft het webportaal van iCloud in een nieuw jasje gestoken, aangepast aan iOS 7, en webapps voor iWork toegevoegd.

Screenshot door Josh Lowensohn (CNet)

Vlak voor de wereldwijde uitrol van iOS 7, heeft Apple het webportaal van iCloud grondig vernieuwd. Daarnaast zijn er ook webapps voor iWork verschenen.

De donkere linnen achtergrond van het webportaal maakt plaats voor een zachte blauwe achtergond met bollen, volledig in lijn met het uiterlijk van iOS 7. Ook de icoontjes van de verschillende diensten kregen een facelift.

[related_article id=”158256″]

De nieuwe website bevat nu ook webversies van de kantoorapps Pages, Numbers en Keynote. Vorige week maakte Apple bekend dat deze apps vanaf nu gratis beschikbaar zullen zijn op nieuwe iPhones, iPods en iPads.

De toevoeging van deze webapps maakt nog maar eens duidelijk dat Apple weerwerk probeert te bieden tegen de populariteit van Google Drive en Office Web Apps van Microsoft. Beide diensten zijn ook beschikbaar op iOS, maar missen integratie met iCloud en dat zou Apples eigen webapps toch een streepje voor kunnen geven bij gebruikers.

iOS-gebruikers kunnen vanaf woensdag de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem downloaden naar hun iPhone, iPod of iPad. Voordat je update doe je er goed aan om deze praktische tips even door te nemen, zodat je volledig voorbereid bent op de installatie. Een uitgebreid overzicht van alle nieuwigheden in iOS 7, vind je in dit artikel terug.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business