Nieuws

Adobe stelt fotografie-abonnement open

Softwaremaker Adobe stelt zijn goedkope 'Photoshop-fotografie-programma' open voor iedereen. Het is Adobes antwoord op de lauwe ontvangst van het Creative Cloud-abonnementsmodel.

Adobe stelt zijn "Photoshop-fotografie-programma" open voor iedereen. Om in te tekenen op dit goedkope abonnement op Lightroom en Photoshop, hoef je niet langer een geldige licentie op Photoshop CS3 of hoger te kunnen voorleggen.

Om van het aanbod gebruik te maken moet je voor 2 december 2013 inschrijven op een jaarabonnement met betaling in maandelijkse termijnen. Het "Photoshop-fotografie-programma" omvat toegang tot Photoshop CC en Lightroom 5, plus gratis updates en upgrades van functies gedurende de looptijd van het abonnement; 20 gigabyte cloudopslag om bestanden te delen en samen te werken; en Behance ProSite om een portfoliowebsite te maken.

[related_article id=”158262″]

Adobe introduceerde het "Photoshop-fotografie-programma" als antwoord op de lauwe ontvangst van het Creative Cloud abonnementsmodel bij fotografen. Vooral de prijs (61,49 euro per maand voor het hele pakket en 24,95 euro voor een "Single App" abonnement op alleen Photoshop) van Creative Cloud schoot bij velen in het verkeerde keelgat.

Wie gruwt van software-abonnementen, kan Photoshop CS6 en Lightroom 5 nog steeds als zelfstandig pakket aanschaffen. Latere versies zullen alleen als onderdeel van Creative Cloud verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business