Nieuws

Samsung brengt KitKat-update mogelijk naar goedkopere toestellen

Een uitgelekt document suggereert dat Samsung van plan is om ook enkele van zijn goedkopere toestellen naar Android 4.4 KitKat te updaten.

Het lijkt er op dat Samsung de update naar Android 4.4 KitKat niet tot zijn toptoestellen zal beperken, maar ook naar enkele goedkopere toestellen gaat uitrollen.

Dat blijkt uit een uitgelekt document dat door SamMobile werd gepubliceerd. In de lijst met toestellen vinden we onder meer de Galaxy S4 Mini en S3 Mini terug. Ook de Ace 3, Ace 2, Advance, Core, Fame en Fresh staan in het overzicht vermeld.

[related_article id=”161563″]

Zoals de titel van het document duidelijk maakt, gaat het hier niet om een definitieve lijst, maar om toestellen die “in onderzoek” zijn voor een mogelijke update naar de nieuwste Androidversie. Het lijkt erg waarschijnlijk dat de Galaxy S4 mini die update zal krijgen, maar voor de andere toestellen is het toch nog even afwachten.

Door het minimum vereiste werkgeheugen te beperken tot 512 MB heeft Google het dan wel mogelijk gemaakt om Android 4.4 KitKat op toestellen met lagere specificaties te draaien, maar dat is in het geval van Samsung zonder de zware grafische schil TouchWiz gerekend. Die zou wel eens een stok tussen de wielen kunnen steken voor enkele goedkopere toestellen.

SamMobile merkt nog op dat toestellen die al meer dan 18 maanden op de markt zijn sowieso de update niet zullen ontvangen, door het beleid van fabrikanten om toestellen maar anderhalf jaar van nieuwe updates te voorzien. Ondanks dat ze de vorige twee grote updates wel hebben ontvangen, zullen de Galaxy Note en Galaxy S2 daarom deze keer uit de boot vallen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business