Nieuws

Werkt Samsung aan amoled-tablets?

Volgens een Koreaanse portaalsite werkt Samsung aan twee high-end tablets om rechtstreeks te kunnen concurreren met de iPad en iPad mini van Apple.

Op de Zuid-Koreaanse website Naver staat te lezen dat Samsung hard werkt aan een reeks gloednieuwe high-end tablets die uitgerust zijn met een amoledscherm.

De geruchten zouden van een anonieme bron uit de telecomindustrie komen. Naver publiceert op zijn website dat Samsung zowel aan een 8 inchtablet als een 10 inchtablet werkt. Beide tablets zouden een amoledscherm krijgen en daardoor sneller, dunner en helderder zijn dan tablets met een lcd-display.

[related_article id=”158256″]

Volgens het verslag zou ten minste één van de tablets begin volgend jaar al gelanceerd worden. Wellicht komen we dat te weten bij de aankondiging van de Samsung Galaxy S5

Het gerucht zou wel eens kunnen kloppen aangezien Samsung ook al een amoledscherm gebruikte in zijn Galaxy Round-smartphone. Kinam Kim, CEO van Samsung Display, schepte afgelopen maand in Seoul nog op over de gebogen amoledschermen met een resolutie van 440 ppi.

Door high-end tablets te verkopen zou Samsung rechtstreeks kunnen concurreren met de razend populaire iPad en iPad mini van Apple. De nieuwste tablets van Apple – de iPad Air en nieuwe iPad mini – hebben een retinascherm. Dit is geen amoledscherm maar een lcd-display met een erg hoge pixeldichtheid

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business