Nieuws

Verstuur privéberichten via Instagram Direct

Dankzij Instagram Direct kun je nu ook privéberichten sturen naar je vrienden. Het ziet ernaar uit dat Instagram wil concurreren met diensten zoals WhatsApp en Snapchat.

Instagram heeft Instagram Direct uitgerold, een functie om foto’s en korte videoclips naar één of meer vrienden te sturen. Volgens de baas van het sociale netwerk, Kevin Systrom, draait Instagram immers niet om fotografie maar om communicatie.

Gebruikers kunnen na het updaten van de app foto’s en videofragmenten naar een vriend sturen zonder deze op de publieke stream te publiceren. Groepsberichten zijn trouwens ook mogelijk. Je kunt één plaatje naar maximaal vijftien mensen tegelijkertijd sturen.

[related_article id=”158262″]

Om een privébericht te versturen, tik je in de rechterbovenhoek op het knopje met de lade. Vervolgens tik je op het plusteken in de rechterbovenhoek. Maak of selecteer een foto, voeg eventueel een filter toe en kies daarna de contactpersonen met wie je de afbeelding wilt delen. Je ontvanger kan vervolgens reageren. De foto doorsturen naar andere mensen kan niet. Handig is dat je een overzichtje krijgt van alle privéberichten die je op deze manier verstuurd hebt.

Instagram Direct is beschikbaar vanaf Instagram 5.0.0. Om de functie te gebruiken moet je de app dus eerst updaten in de App Store of Google Play.

Het ziet ernaar uit dat Instagram met deze nieuwe functie inspeelt op de populariteit van diensten zoals Snapchat en WhatsApp, waar je ook heel eenvoudig privéberichten met foto’s en videoclips kunt versturen.

In onderstaand filmpje krijg je een idee over de werking van Instagram Direct.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business