Nieuws

Goedkoopste tablet ter wereld kost 36 euro

In het Verenigd Koninkrijk kun je terecht voor de goedkoopste tablet ter wereld: de UbiSlate 7Ci van Datawind kost net geen 30 Britse pond, of zo'n 36 euro.

Tablets duur? Niet in het Verenigd Koninkrijk. Daar vind je sinds kort de goedkoopste tablet ter wereld in de winkelrekken. De Ubislate 7Ci van Datawind kost 30 Britse pond of omgerekend zo’n 36 euro. Vaak betaal je voor een tablethoes al meer.

De Datawind UbiSlate 7Ci is het commerciële broertje van de Aaskash 2. Deze tablet werd oorspronkelijk geproduceerd voor universiteitsstudenten in India.

[related_article id=”160734″]

De specificaties liggen uiteraard een stuk lager dan die van de gemiddelde tablet. De UbiSlate 7Ci draait op Android 4.0.3 (Ice Cream Sandwich).

Onder de motorkap zit een ARM Cortex A8 processor met een kloksnelheid van 1 Ghz en 512 MB RAM. De opslagruimte bedraagt 4 GB, maar dit kun je met een microSD-kaartje eenvoudig optrekken tot maximaal 32 GB.

Het 7-inchscherm heeft een resolutie van 800 x 400 pixels en de batterij zou het zo’n 180 minuten moeten uitzingen. De tablet kan met het internet connecteren via wifi.

De tablet is nu beschikbaar via de webshop van Datawind.

De fabrikant wil binnenkort ook de 3G-versie van deze tablet, de UbiSlate 7C+, lanceren voor 70 Britse pond of ongeveer zo’n 83 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business