Nieuws

LG en Samsung tonen grootste gebogen tv’s

LG Electronics en Samsung claimen allebei 's werelds grootste gebogen televisie te hebben. Op de CES-beurs in Las Vegas presenteren zij hun product. Wie heeft er gelijk?

Goed nieuws voor wie graag films op een groot scherm kijkt. Zowel LG Electronics als Samsung heeft aangekondigd op de internationale Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas ’s werelds eerste gebogen ultra high definition-tv"s (UHD) met een doorsnee van ruim 2,5 meter te presenteren.

CinemaScope
De Curved Ultra HD TV (105UB9) van LG heeft een CinemaScope-scherm met een beeldverhouding van 21:9. Dat is precies hetzelfde als in de bioscoop. Daarnaast kan het brede scherm informatie aan de zijkant weergeven zonder de film te bedekken.

[related_article id=”160734″]

De resolutie is 5120×2160. Dat is meer dan elf miljoen pixels. Het gebogen lcd-scherm is met een doorsnee van 105 inch (266 centimeter) officieel de grootste gebogen tv ooit gemaakt.

Samsungs Curved UHD TV heeft echter dezelfde eigenschappen. Het bedrijf beweert zelfs dat zijn Quadmatic Picture Engine-technologie al het beeldmateriaal opschaalt naar UHD-kwaliteit.

Consumer Electronics Show
Beide megaschermen verschijnen voor het eerst op de CES in januari. Het internationale evenement waar technologiebedrijven hun laatste producten en ontwikkelingen tonen. Zowel LG als Samsung beweert de grootste gebogen tv te hebben.

Wie er gelijk heeft is nog lastig te bepalen, omdat de prijsgegeven details nog zeer schaars zijn. Het is dan ook wachten op persconferenties van LG en Samsung op de CES voor meer informatie over deze gigantische televisies. Zoals wat het gaat kosten om er eentje in je huiskamer te zetten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business