Nieuws

Mediaspeler Winamp kleurt Belgisch (Update)

De Brusselse start-up Radionomy gaat de mediaspeler Winamp en radiodienst Shoutcast overnemen van de Amerikaanse internetreus AOL.

De Brusselse start-up Radionomy gaat de mediaspeler Winamp en radiodienst Shoutcast overnemen van de Amerikaanse internetreus AOL.

Dat meldt TechCrunch op basis van een naar eigen zeggen betrouwbare bron. Volgens de technologiesite zou de overname vrijdag al worden afgerond.

[related_article id=”160734″]

AOL besloot eind november om de ontwikkeling van het verouderde Winamp stop te zetten. Kort daarna volgde echter het nieuws dat Microsoft in onderhandeling zou zijn met AOL om Winamp over te nemen. Nu blijkt dat niet Microsoft, maar wel het Brusselse Radionomy de populaire mediaspeler gaat overnemen, samen met AOL’s radioplatform Shoutcast.

Radionomy biedt een internetplatform aan waarop iedereen gratis internetradio kan maken. De catalogus van Radionomy telt momenteel zo’n 6.000 radiozenders. Met de overname van Shoutcast komen daar in één keer 50.000 zenders bovenop. De software achter Winamp zou dan weer kunnen worden gebruikt om de muziek op de radiostations te programmeren en aanvullende diensten aan te bieden.

Update 14/01/2014: Radionomy heeft vandaag bekendgemaakt dat de overname van Winamp en Shoutcast van AOL is afgerond. Concrete details van de overeenkomst werden niet toegelicht, al zou AOL volgens de krant De Tijd wel aandeelhouder zijn geworden bij de Brusselse start-up. Radionomy heeft grote plannen voor Winamp en gaat de mediaspeler opnieuw verder ontwikkelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business