Nieuws

Nokia lanceert goedkope Asha 501 in België en Nederland

Nokia lanceert de goedkope Asha 501 in België en Nederland. De smartphone draait op het nieuwe Asha-platform en heeft een stand-bytijd van 48 dagen.

Nokia lanceert de Asha 501 in België en Nederland. De smartphone draait op het nieuwe Asha-platform, dat speciaal werd ontworpen voor een sneller en responsiever gebruik.

De Asha 501 is de eerste telefoon met het nieuwe besturingssysteem die bij ons beschikbaar zal zijn. Oudere modellen uit de Asha-reeks maken nog gebruik van het S40-besturingssysteem. De Asha-reeks wordt door Nokia beschouwd als een opstapje naar de Windows Phones uit de Lumia-reeks.

[related_article id=”161563″]

Het aanraakscherm van de Nokia Asha 501 heeft een schermformaat van 3 inch en is voorzien van krasbestendig glas. Onder het scherm is alleen een back-knop aanwezig. De telefoon beschikt over 128 MB flashgeheugen, maar er wordt een extra geheugenkaart van 4 GB bijgeleverd. Je kan het geheugen nog uitbreiden tot 32 GB. De batterij belooft een gesprekstijd van 17 uur en een stand-bytijd van maximaal 48 dagen. Achteraan zit een 3,2 megapixelcamera.

Het Asha-besturingssysteem biedt twee verschillende beginschermen: Home en Fastlane. Home biedt een tradtioneel, op iconen gebaseerd menu, terwijl Fastlane is gebaseerd op hoe mensen hun telefoon gebruiken. Het toont je laatst gebruikte contacten en apps op één scherm. De ingebouwde Nokia Xpress Browser comprimeert internetdata automatisch tot maximaal 90 procent, zodat mobiel browsen sneller en voordeliger wordt. Populaire applicaties zoals Facebook, Foursquare, Whatsapp, LinkedIn en Twitter zijn reeds beschikbaar voor Asha.

De Nokia Asha 501 zal vanaf begin februari in België beschikbaar zijn in het wit en blauw voor een adviesprijs van 79 euro. In Nederland is het toestel onmiddellijk beschikbaar in het rood, geel, blauw of wit voor een adviesprijs van 89 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business