Nieuws

Base rekent Windows Phone 8-apps aan via telefoonrekening

Base-klanten met een Windows Phone kunnen vanaf nu aangekochte muziek en apps betalen via hun telefoonrekening.

Base Company is gestart met de ondersteuning van ‘Direct Operator Billing’ voor de Windows Phone 8 Store. Windows Phone-gebruikers kunnen vanaf nu kiezen om hun apps en muziek via de gsm-factuur te betalen.

Wie apps wil kopen uit de Windows Phone 8 Store heeft daarvoor een kredietkaart nodig. Dat is voor heel wat mensen problematisch omdat ze niet over een kredietkaart beschikken of hun kaartgegevens liever niet aan hun account vasthangen.

Door apps via de telefoonrekening aan te rekenen, wordt de noodzaak voor een kredietkaart uitgeschakeld. De kosten van aangekochte apps verschijnen bij postpaid-klanten gewoon op de maandelijkse factuur en bij prepaid-klanten worden ze onmiddellijk van het belkrediet afgetrokken.

Base Company treedt hiermee in de voetsporen van Mobistar, die al sinds november 2012 de mogelijkheid aanbiedt om Windows Phone-apps via de telefoonrekening te betalen. In augustus 2013 werd daar ondersteuning voor Androidapps aan toegevoegd. Het is nog niet duidelijk of en wanneer Base de ondersteuning naar Android zal uitbreiden, maar we hebben de vraag bij hen neergelegd en zullen dit artikel updaten wanneer we meer weten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business