Nieuws

Negen zeer handige Android-apps

De Google Play Store loopt bijna over met apps, waardoor het soms lastig is de bruikbare pareltjes te vinden. Wij zetten er negen voor je op een rij.

Een van de beste dingen aan Android is de grote hoeveelheid beschikbare apps. Van grappige en eigenaardige apps tot aan zeer bruikbare. Het is lastig om deze pareltjes te vinden tussen de honderdduizenden opties in de app-store. Wij hebben er een paar op een rijtje gezet.

Deze verzameling bestaat uit nuttige apps die je helpen het maximale uit je telefoon of tablet te halen, maar ook om ervoor te zorgen dat je op de hoogte blijft van het laatste nieuws. Neem een kijkje, de kans is groot dat er iets voor jou bij zit.

[related_article id=”158901″]

RedLaser
De meeste apps die QR-codes en barcodes kunnen lezen zijn van het kaliber dertien in een dozijn, maar deze app van eBay gaat een stapje verder. Hij kan bijna alle barcodes lezen en checkt dan duizenden verkopers om voor jou de beste deal te vinden.

Je krijgt de optie om het product direct online te bestellen via de app of om locaties in de buurt weer te geven waar je het artikel dat je zoekt voor een nog lagere prijs kunt krijgen.

Tevens is het mogelijk een verlanglijst op te stellen die je vervolgens kunt delen met je familie en vrienden. Of maak je eigen gepersonaliseerde QR-code.

Gratis in de Google Play Store.

Shush!
Wie kent het niet? Je gaat naar de film, het theater of een vergadering en zet je telefoon op stil. Na afloop vergeet je het geluid weer aan te zetten. Tegen de tijd dat je dit beseft heb je al een aantal gemiste oproepen en onbeantwoorde sms"jes. Kun je aan je gepikeerde vrienden weer uitleggen waarom je de telefoon niet opnam.

Met deze app zijn die vervelende situaties verleden tijd. Shush doet maar één ding, maar wel ontzettend goed. Op het moment dat jij het volume van je telefoon op nul zet krijg je de kans om in te stellen hoelang het duurt voordat Shush automatisch je ringtone weer activeert. Eenvoudig en nuttig, de kenmerken van een goede app.

Gratis in de Google Play Store.

WiFi Keyboard
Deze app is wellicht niet voor iedereen. Het stelt je namelijk in staat om het toetsenbord van je vaste computer te gebruiken op je smartphone, bijvoorbeeld om een sms"je te schrijven. Het verbindt je pc met je telefoon via wifi (USB werkt ook). En typen maar. Handig voor korte tekstjes.

Gratis in de Google Play Store.

Changelog Droid
Als je veel apps geïnstalleerd hebt, is de kans groot dat sommige heel vaak een update ontvangen. Dit is bijna niet te volgen. Wie je toch bijhouden wat er na een update verandert in je favoriete app? Installeer dan Changelog Droid. Het is zelfs mogelijk de wijzigingen te zien van apps die je niet op je telefoon hebt staan.

Een onmisbare functie in Changelog Droid is de optie om updates voor bepaalde apps uit te schakelen. Ideaal wanneer je favoriete app precies is zoals jij wil, terwijl je hoort dat er problemen zijn na de update. Dan blokkeer je de wijziging totdat je het weer vertrouwt.

Gratis in de Google Play Store.

Dashlock Widget
Het weergeven van nuttige informatie op de schermbeveiliging van je Android-apparaat is een fijne functie. Deze simpele widget zet de door jou uitgekozen notificaties op een makkelijk leesbare manier op je scherm wanneer je apparaat vergrendeld is.

Ondersteunde notificaties: huidige lokale weer, gemiste oproepen, ongelezen berichten, je volgende afspraak, ongelezen mails en je volgende alarmklok. Tevens ondersteunt Dashclock externe input. Zo heeft Changelog Droid een extensie om info weer te geven in de widget.

Gratis in de Google Play Store.

HistoryEraser
Als derden je telefoon wel eens gebruiken is deze app wellicht de moeite waard voor jou. HistoryEraser verwijdert de geschiedenis van je telefoon, een goede manier om persoonlijke informatie verborgen te houden voor nieuwsgierige ogen.

Volgens de ontwikkelaar kan HistoryEraser een hele lijst van een Android-toestel halen, waaronder zoeksuggesties, downloadhistorie, surfgeschiedenis en vaak gebelde nummers.

Gratis in de Google Play Store.

SwiftKey 4
Waarschijnlijk heeft iedereen wel eens van SwiftKey gehoord. Het is de beste toetsenbord-app voor elk platform. Hoe langer je SwiftKey gebruikt, hoe beter de app jouw stijl van schrijven leert kennen.

Het voorspelt de woorden die je wil invoeren met een ongekende precisie. Na een letter of twee presenteert SwiftKey drie woorden waarvan het denkt dat je die bedoelt. Meestal klopt dit. Je klikt het gewenste woord aan en gaat verder met de volgende.

Na slechts een paar weken heb je jezelf al duizenden aanslagen bespaard. De app houdt dit voor je bij. De telefoon-app werkt ook op tablets met ondersteuning voor een groter scherm. Het is bijvoorbeeld mogelijk het toetsenbord te splitsen zodat je met je duimen kunt typen.

Dan heb je nog de swipe-modus (SwiftKey Flow). Door over de letters te vegen die je wil kun je woorden vormen. Sinds kort is het mogelijk je "bibliotheek" in de cloud op te slaan, zodat je er ook op andere apparaten gebruik van kunt maken.

€3,99 in de Google Play Store.

gReader Pro
Degenen die nog steeds RSS-feeds gebruiken om van heel veel websites op de hoogte te blijven zullen deze app erg aangenaam vinden. gReader Pro synchroniseert met Feedly. De interface zit goed in elkaar en de snelheid is prima. Elk detail is aan te passen naar je eigen voorkeuren.

€3,99 in de Google Play Store.

Zite
De nieuwslezer Zite verscheen voor het eerst op iOS, maar is inmiddels ook al enige tijd op Android beschikbaar. Het presenteert interessant nieuws op een aantrekkelijk manier die fijn leest.

De iPad-versie is nog steeds vele maler beter dan die op Android, maar die laatste zet flinke stappen vooruit. Het is voldoende om in deze verzameling apps opgenomen te worden.

Gratis in de Google Play Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business