Nieuws

Microsoft benoemt nieuwe topman Satya Nadella

Vijf maanden na de aankondiging dat Steve Ballmer een stap opzij zet, heeft Microsoft een nieuwe CEO aangesteld: Satya Nadella.

Microsoft heeft een nieuwe CEO. Vijf maanden na de aankondiging van zijn vertrek maakt Steve Ballmer plaats voor zijn opvolger Satya Nadella, die per direct het roer overneemt.

Nadella werd al langer getipt als één van de kanshebbers binnen Microsoft om de fakkel over te nemen. Hij is al 22 jaar lang in dienst bij het bedrijf en stond sinds 2011 aan het hoofd van de lucratieve afdeling Server & Tools. Sinds de reorganisatie in de zomer van 2013 was zijn officiële titel executive vicepresident of cloud and enterprise.

[related_article id=”161452″]

Gegeven het feit dat Microsoft zichzelf opnieuw wil uitvinden als een bedrijf waar toestellen en diensten centraal staan, is het niet zo gek dat de keuze voor de nieuwe CEO is gevallen op iemand die vertrouwd is met de cloud. Bovendien is het grootste deel van Microsofts omzet afkomstig van enterprisesoftware.

Microsoft wil echter ook op de consumentenmarkt sterk staan. Op dat vlak lijkt Nadella’s profiel ineens veel minder geschikt, maar uit een interview met Microsoft-watcher Mary Jo Foley eind vorig jaar werd wel duidelijk dat hij Ballmers strategie van een verenigd Microsoft deelt en gelijke waarde hecht aan zowel de zakelijke producten en consumentenproducten die het bedrijf te bieden heeft. Het ziet er dus naar uit dat Microsoft onder zijn nieuwe CEO (voorlopig) dezelfde koers zal blijven volgen.

Microsoft heeft ook aangekondigd dat Bill Gates zal aftreden als voorzitter van de raad van bestuur en wordt vervangen door John W. Thompson. Gates krijgt een nieuwe adviserende rol om Nadella te steunen in zijn taak om richting te geven aan het nieuwe Microsoft. Voormalig CEO Steve Ballmer zal lid blijven van de raad van bestuur.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business