Nieuws

Google lanceert Chromebox-platform voor videoconferenties

Chromebox for Meetings gebruikt twee Google-producten die bij uitstek geschikt zijn om met andere mensen samen te werken: Google+ Hangouts en Google Apps.

Google stuurt zijn Chromebox naar een specifieke marktniche: videoconferenties voor zakelijke gebruikers. Het apparaat maakt daarvoor rijkelijk gebruik van Google+ Hangouts en Google Apps.

Tot vijftien deelnemers
Met Chromebox for Meetings geeft Google Hangouts een upgrade van ‘goed genoeg’ voor telepresentaties naar een hoogkwalitatieve virtuele vergaderruimte. Het platform ondersteunt vijftien deelnemers. Zolang die een internetverbinding hebben op een laptop, desktop of smartphone kunnen ze aan de vergaderingen deelnemen. Het enige wat daarvoor nodig is, is een actief Gmail-account.

[related_article id=”158901″]

Ook enkele alternatieve videoconferentieplatformen als Vidyo en UberConference worden door het apparaat ondersteund.

Binnen twee minuten
Volgens Caesar Sengupta van Google moet Chromebox for Meetings het een stuk makkelijker maken om videoconferenties op te zetten. Binnen de twee minuten moet er een instant vergaderruimte opgezet kunnen worden, schrijft hij op de Chrome-blog.

“Loop de kamer binnen, klik een keer op de afstandsbediening en je zit in een vergadering. Geen gedoe meer met inbelcodes, wachtwoorden en pins. Deel draadloos je laptopscherm, zonder kabels of adapters. De integratie met Google Apps maakt het simpel om andere mensen in de vergaderruimte uit te nodigen en bijkomende ruimtes te maken, rechtsteeks vanuit Google Calendar.”

Google heeft al een paar klanten warm kunnen maken om het nieuwe Chromebox for Meetings uit te proberen, inclusief technologiebedrijven als Eventbrite, Gilt en oDesk.

999 dollar
Chromebox for Meetings komt eerst op de markt in de VS en kost 999 dollar. Dat is inclusief de nieuwe Asus Chromebox die eerder deze week voor 179 dollar te koop kwam. Een full HD-camera met Carl Zeiss-lens en automatische correctie voor weinig licht is ook inbegrepen, net als een omnidirectionele microfoon/luidspreker met ruisfilter, een afstandsbediening met toetsenbord en een minuscule USB-adapter.

Later dit jaar komt de kit ook op de markt in Australië, Canada, Frankrijk, Japan, Nieuw-Zeeland, Spanje en Engeland.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business