Nieuws

HTC wil financieel tij keren met goedkopere smartphones

HTC gaat in 2014 meer midrange-smartphones aanbieden en ze bovendien verkopen voor lagere prijzen dan de huidige modellen.

HTC hoopt het financiële tij te doen keren door zich in 2014 volledig te richten op een nieuw aanbod van betaalbare smartphones in het middensegment.

De Taiwanese telefoonbouwer worstelt al geruime tijd met tegenvallende resultaten. In het tweede kwartaal van 2013 daalde de winst met 83 procent ten opzichte van het jaar ervoor en HTC zag zijn wereldwijd marktaandeel in de afgelopen maanden wegzakken tot twee procent.

[related_article id=”161563″]

Mede-oprichter en voorzitter Cher Wang zegt in een interview met Reuters dat de focus op dure vlaggenschiptoestellen aan de basis ligt van de financiële problemen. HTC heeft daardoor in 2013 een grote brok uit het middensegment misgelopen en hoopt dat in 2014 te veranderen.

Hoewel de HTC One erg goed werd ontvangen, werd er in 2013 vooral in het middensegment van de smartphonemarkt groei gerealiseerd en daar bleef HTC het voorbije jaar nagenoeg afwezig. De middenklassers die het bedrijf wel op de markt heeft, hebben bovendien vaak een weinig competitief prijskaartje.

HTC gaat daarom dit jaar meer smartphones verkopen in de prijsklasse van 150 tot 300 dollar. Die zullen zowel gericht zijn op bestaande als nieuwe opkomende markten. Daarnaast is HTC in 2014 ook nog altijd van plan om een nieuw vlaggenschip te lanceren en hoopt het mee in te pikken op de markt van wearable devices.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business