Nieuws

Online mediaspeler RealPlayer Cloud gaat wereldwijd

RealNetworks' clouddienst, waarmee je je video's makkelijk op al je toestellen kunt bekijken, wordt na het succes in Noord-Amerika nu wereldwijd beschikbaar. Het krijgt er ook een aantal nieuwe features bij.

(Foto: Screenshot door Jason Parker/CNET)

RealNetworks maakt vandaag bekend dat het RealPlayer Cloud, een onlineservice die het mogelijk maakt om video’s te bekijken en delen op verschillende toestellen en besturingssystemen, wereldwijd zal lanceren.

[related_article id=”160734″]

RealPlayer Cloud werd voor het eerst aangekondigd in september 2013, maar was tot nu toe alleen beschikbaar in de VS en Canada. Vanaf vandaag zullen gebruikers video’s internationaal kunnen delen.

Dropbox voor video"s
“Wij zijn blij dat we RealPlayer Cloud nu aan gebruikers over de hele wereld kunnen aanbieden. In niet meer dan vijf maanden hebben we een opmerkelijke groei kunnen vaststellen in ons gebruikersaantal; we bedienen nu meer dan vijfhonderdduizend gebruikers in de VS en Canada,” zegt Rob Glaser, interim-directeur van RealNetworks. “Er is duidelijk een nood aan en een vraag naar RealPlayer Cloud, dat je het best kan omschrijven als Dropbox voor video’s.”

RealPlayer Cloud werkt nu op iPhone, iPad, Android, Windows 8 Modern UI, Windows, Kindle Fire, Roku en Chromecast. RealNetworks zegt dat gebruikers zich zo niet meer hoeven bezig te houden met het converteren van video’s en geen HDMI- en USB-kabels meer moeten meenemen om toestellen met elkaar te verbinden – allemaal om een video te kunnen bekijken. RealPlayer Cloud werkt gewoon op elk toestel, inclusief tv’s die werken met Chromecast.

Nieuwe mogelijkheden
RealPlayer Cloud heeft ook nog een aantal extra functies bijgekregen. Zo geeft Refer-a-Friend gebruikers de mogelijkheid om een gratis gigabyte ruimte bij te verdienen voor elke vriend die een RealPlayer-account aanmaakt. Ook die vriend krijgt een gratis extra gigabyte.

Nieuwe sms-ondersteuning maakt het mogelijk voor iOS- en Android-gebruikers om makkelijk video’s te delen via sms, die dan automatisch in de cloud geherformatteerd worden om op elk toestel bekeken te kunnen worden.

RealPlayer geeft gebruikers twee gigabyte ruimte in de cloud gratis; dat kan uitgebreid worden door één van hun abonnementen af te sluiten, vanaf 4,99 dollar per maand. De app is nu, naast het Engels, ook verkrijgbaar in het Frans, Duits, en Spaans.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business