Nieuws

Smartphonekluis Samsung Knox 2.0 integreert vingerafdrukverificatie

Sinds de lancering van Knox in oktober zijn er al meer dan 25 miljoen apparaten verkocht met het BYOD-beveiligingsplatform voor zakelijke gebruikers.

Nu de storm rond de onthulling van de nieuwe Galaxy S5 weer wat is gaan liggen, gaat Samsung verder met bekendmakingen voor zakelijke gebruikers op het Mobile World Congress in Barcelona.

Vorig jaar op de show geïntroduceerd, werd Samsung Knox in oktober gelanceerd als de oplossing van het Zuid-Koreaanse techbedrijf voor klanten in de zakenwereld, waarbij werknemers steeds vaker gebruikmaken van eigen apparaten. Het zogeheten Bring Your Own Device (BYOD).

[related_article id=”161920″]

Sindsdien heeft Samsung meer dan 25 miljoen apparaten verkocht waar Knox op geïnstalleerd staat, met momenteel ruim een miljoen actieve gebruikers van het platform. Daarbij laat het bedrijf weten dat het elke week 210.000 apparaten ziet waarop Knox geactiveerd is. Dat is een gemiddelde van 7.000 per dag. 

Met de komst van een serie nieuwe Galaxy-apparaten, komt Samsung ook met een verbeterde versie van Knox.

Verbeteringen

Knox 2.0 maakt handig gebruik van een aantal verbeteringen in de Galaxy S5. Een voorbeeld is de nieuwe biometrische authenticatie, waarbij je zowel een wachtwoord als vingerafdrukverificatie nodig hebt om je smartphone vrij te geven.

Andere nieuwe opties zijn de Knox Key Store voor het genereren en beheren van beveiligde sleutels binnen een beschermde TrustZone-omgeving, net als het realtime in de gaten houden van het systeem om niet toegestane aanpassingen aan de kernelcode, kritieke data en partities te voorkomen.

Daarbij richt Samsung zich erop om de volgende versie van Knox flexibeler te maken voor IT- en eindgebruikers. Dat start met een nieuwe dienst in de cloud om apparaten te beheren en een Knox-marktplaats voor het weergeven en aanschaffen van zakelijke apps.

Tevens beschikt Knox 2.0 over een dubbele netwerkfunctie, waardoor het mogelijk is zakelijk dataverkeer van privégebruik te scheiden.

Beveiliging

Het hoofdkwartier in Seoul werkt hard aan de beveiliging voor de meeste Android-apps via Google Play. Een deal met Good Technology draagt bij aan de optimale ondersteuning van de beveiligde container. Samsung-apparaten met Knox hebben een "Good Secure Domain" waar gebruikers uit de voeten kunnen met Goods ecosysteem voor veilige mobiele apps, met Knox" beveiliging voor het Android-systeem en de hardware. Software van andere bedrijven die hetzelfde niveau van bescherming en ondersteuning bieden zijn onder andere Fixmo"s SafeZone en MobileIron"s AppConnect.

Knox 2.0 staat voor het tweede kwartaal van 2014 op de rol. Huidige gebruikers dienen hun apparaat te upgraden naar Android 4.4 (KitKat) voor de nieuwste versie van Knox. Op de Samsung Galaxy S5 is de software standaard geïnstalleerd.

Op dinsdag 13 maart houden ZDNet en Smart Business een gratis seminarie over Bring Your Own Device en Mobile Security, in de populaire Business Meets IT-seminariereeks. Meer informatie vind je op de website van Business Meets IT.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business