Nieuws

Healthbook van Apple: je virtuele dokter

Healthbook is Apples eerste stap richting het monitoren van je algehele gezondheid. De baanbrekende app wordt mogelijk getest met iOS 8.

Er bestaan al lang geruchten dat Apple bezig is met Healthbook, een app die baanbrekend is op het gebied van gezondheid- en fitnesstracking. Langzaam maar zeker wordt er steeds meer duidelijk. De laatste informatie en screenshots onthullen Apples ambitieuze plannen voor de app.

Healthbook is in staat je vitale statistieken bij te houden, waaronder je hartslag, bloeddruk, gewicht, zuurstofverzadiging, ademhaling en bloedsuikers. Daarnaast houdt het ook je bloed, vochtgehalte, fysieke activiteiten, voeding en slaap bij.

[related_article id=”158256″]

Gewicht en voeding
In de gewichtsfunctie kun je je lengte en gewicht invullen om je BMI (body mass index) en vetpercentage te berekenen. Deze gegevens worden opgeslagen zodat je het verloop kunt zien, bijvoorbeeld als onderdeel van een dieet.

De voedingsfunctie is in staat alles bij te houden wat je eet. Dit voer je in en de app laat weten hoe goed je je aan je dieet houdt.

Patronen
Tevens is Healthbook in staat je bloeddruk en hartslag te monitoren en op te slaan. Het houdt je zuurstoflevels in de gaten om de kwaliteit van je ademhaling te meten. Ook je bloedsuikers worden in de gaten gehouden, erg belangrijk in het bepalen of je diabetes hebt. Als je wil wordt zelfs je slaappatroon vastgelegd.

Andere apps en apparaten bieden enkele van deze functies aan, maar Healthbook combineert ze allemaal in één interface. Het is nog onduidelijk waar de benodigde data precies vandaan komen: direct vanaf je iPhone of een ander apparaat.

Verschijningsdatum
Hoewel Apple naar verluidt Healthbook test in combinatie met iOS 8, bestaat de kans dat de app uitgesteld wordt naar een latere versie. Of zelfs helemaal geannuleerd, volgens 9to5Mac. 

Ervan uitgaande dat de app echt komt en volledig op schema ligt om met de volgende versie van iOS gelanceerd te worden, wanneer kondigt Apple Healthbook dan officieel aan?

Normaal gesproken maakt het bedrijf nieuwe iOS-functies bekend op de Worldwide Developer"s Conference in juni. Wanneer Healthbook echter gekoppeld is aan een specifiek product van Apple, zoals een iWatch, kan zijn debuut wat vertraagd worden tot het verschijnen van dat apparaat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business