Nieuws

De problemen met iOS 7.1, en wat je eraan kan doen

Als je vervelende problemen hebt met de nieuwste update van iOS, dan ben je niet de enige. Gelukkig zijn er oplossingen.

Als je vervelende problemen hebt met de nieuwste update van iOS, van batterijlekken tot bluetooth, dan ben je niet alleen. Gelukkig zijn er oplossingen.

Een leeglopende batterij
Dit blijkt een van de belangrijkste problemen te zijn met de update naar iOS 7.1. Sommige gebruikers zeggen dat na de upgrade hun iPhone en iPad veel sneller leeglopen. Intens gebruik kan leiden tot wel vijftig procent batterijverlies in een uurtje tijd. Ook als het toestel in stand-by staat en dus helemaal niet gebruikt wordt, zou er batterijtijd verloren gaan. Eén forumgebruiker rapporteerde een verlies van vijf tot zeven procent na vijf uur in stand-by.

[related_article id=”158256″]

De oplossing: Laat je toestel allereerst een paar oplaadcycli doorlopen; vaak is dit voldoende. Je kunt ook je toestel resetten: in Settings > General > Reset vind je de opties Reset all settings en Erase all content and settings. Probeer eerst de zachte optie, en als dat niet werkt kan je je toestel met de tweede optie volledig leegmaken en iOS opnieuw installeren. Wel eerst even back-uppen!

Als ook dit niets uithaalt, zal je eenvoudigweg moeten wachten tot Apple een bugfix uitbrengt.

De vertraging van vijf seconden
Een aantal gebruikers van Apples forum meldt dat de upgrade een vertraging van soms vijf seconden veroorzaakt bij het gebruiken van het toetsenbord van je toestel.

De oplossing: Herstart je toestel door de aan/uit-knop en de Hometoets tegelijk ingedrukt te houden tot het Apple-logo op je scherm verschijnt. Doe dat een tiental seconden. Als dat niets uithaalt, ga dan naar Settings > General > Reset en klik daar op Reset Keyboard Dictionary.

Bluetoothproblemen met geluid, pairing en auto’s
Er wordt ook geklaagd dat de iOS 7.1-update problemen veroorzaakt met de connectiviteit, synchronisatie en handsfree-opties als je een iPhone gebruikt in de wagen. In sommige gevallen wisselt de iPhone zonder aanwijsbare reden af tussen bluetooth en stereo, waardoor de muziek voor een aantal seconden stopt en dan opnieuw begint af te spelen. Daarnaast kunnen sommige gebruikers niet meer handsfree telefoneren, omdat de audio niet meer doorgestuurd wordt via de bluetoothverbinding.

De oplossing: Vraag eerst eens na of er gekende problemen zijn tussen jouw model auto en het OS. Als je de update geïnstalleerd hebt, kan het ook helpen om je toestellen te unpairen en terug te pairen, en daarna te herstarten. Wanneer ook dat niet werkt, controleer in Settings > Bluetooth dan ook of Sync Contacts naar behoren functioneert.

Touch ID herkent je vingers niet meer
Bij sommige gebruikers kan Touch ID, Apples biometrische vingerafdrukscanner, plots geen vingers meer herkennen.

De oplossing: Ga naar de instellingen en controleer of de update de iPhone Unlock-optie niet heeft afgezet. Als dat niet het geval is, kan je proberen je toestel te herstarten, die optie uit en weer aan te zetten, of je toestel te resetten. Wanneer echter geen van die dingen enig effect heeft, is het mogelijk dat het probleem bij de eigenlijke sensor ligt en je een reparatie nodig hebt. 

Bluetooth en wifi doen het niet
Bluetooth in het algemeen lijkt een vaak voorkomend probleem te vormen bij de nieuwe update. Soms worden wifi en bluetooth volledig uitgeschakeld, soms kan bluetooth geen verbinding meer maken maar werkt wifi probleemloos, en soms is het alleen de muziek-audio die niet meer werkt.

De oplossing: Opnieuw: probeer je toestel te herstarten of je instellingen te resetten. Jammer genoeg blijft bBluetooth een hardnekkig probleemgeval, en het is mogelijk dat het hier om een echte bug gaat. Waarbij de oplossing dus van bij Apple moet komen.

Problemen met het volume
Bij een aantal gebruikers zitten er na de update plots flinke fouten in het volume van hun iPad.

De oplossing: In dit geval is het heel eenvoudig: herstart je toestel zoals we hierboven al uitlegden. Voorlopig zijn alle forumgebruikers die dit specifieke probleem meldden hiermee geholpen geweest.

Mislukte update
Als je iPad of iPhone de update simpelweg niet wil binnenhalen: het ligt niet aan jou.

De oplossing: Probeer het gewoon nog eens; eventueel kan het helpen om de update via iTunes te installeren, en niet rechtstreeks op je toestel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business