Nieuws

Adobe maakt Lightroom op iPad beschikbaar

Adobe heeft een mobiele versie van Lightroom gelanceerd voor de iPad. Die functioneert als aanvulling op de software voor Windows en Mac.

Adobe heeft een gratis versie van Lightroom voor de iPad in de App Store geplaatst. Het addertje? Je kan de app alleen gebruiken als je over een abonnement op Creative Cloud of het beperktere ‘Photoshop-fotografie-programma’ beschikt.

Lightroom Mobile is een aanvulling op Lightroom 5.4 voor Windows en Mac en brengt veel van de bewerkings- en archiveringsmogelijkheden van de software naar de iPad. Die pc-versie is momenteel wel nog nodig voor het beheer van je catalogus, die je vervolgens vanaf de iPad kan raadplegen. Later dit jaar moet ook ondersteuning voor de iPhone volgen en nog later verschijnt een versie voor Android.

[related_article id=”160734″]

Het voordeel van een abonnementsformule is dat er voortdurend updates kunnen worden aangebracht zodra deze klaar zijn, in plaats van nieuwe functies achter te houden voor een nieuwe grote versie. Bovendien kan Adobe op deze manier makkelijker nieuwe online diensten implementeren voor het beheer, publiceren, delen en promoten van je foto’s.

Een Creative Cloud-abonnement kost 61,49 euro per maand (met verbintenis op jaarbasis) en geeft toegang tot het volledige softwarepakket van Adobe en verschillende online diensten. Voor het ‘Photoshop-fotografie-programma’ betaal je 12,29 euro per maand. Dat geeft je toegang tot Photoshop, Lightroom, 20 GB cloudopslag en Behance ProSite om een portfoliowebsite te maken. Momenteel telt Adobe zo’n 1,8 miljoen abonnees en dat cijfer blijft gestaag stijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business