Nieuws

Apple werkt met Shazam aan liedjesherkenner

Apple wil in iOS 8 een functie inbouwen om liedjes te identificeren via een iPad of iPhone, zegt nieuwsdienst Bloomberg.

In de volgende versie van iOS wil Apple een functie inbouwen om de titels en uitvoerders van liedjes te herkennen. Het bedrijf werkt daarvoor samen met Shazam, dat al soortgelijke apps maakt, weet het persbureau Bloomberg.

De functie wordt dezelfde manier in de iPad en iPhone geïntegreerd als Twitter, zegt Bloomberg. Er hoeft dus geen aparte software gedownload worden. De informatie over welke muziek er speelt, wordt dan aan de gebruikers meegedeeld door Siri, de digitale asistent in iOS.

[related_article id=”158256″]

Muziek is big business
iTunes is een belangrijke business voor Apple, al sinds het programma jaren geleden gelanceerd werd. Het bedrijf genereert miljoenen dollars per jaar door het verkopen van singles en albums in zijn digitale winkel. De laatste tijd lijken consumenten echter meer gewonnen voor het streamen van muziek, via bijvoorbeeld Spotify of Pandora, dan voor het aankopen.

Apple lanceerde vorig jaar al een eigen radiodienst als onderdeel van iOS 7. iOS 8 zal onthuld worden op de komende ontwikkelaarsconferentie van Apple, die begint op 2 juni.

In het spoor van Cortana en Google Now
Met de nieuwe functie om muziek te identificeren, treedt Apple in de voetsporen van Google en Microsoft. Hun digitale assistenten (Cortana en Google Now) beschikken hier ook al over.

Apple wil niet reageren op de berichtgeving. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business