Nieuws

Half miljard gebruikers voor WhatsApp

De berichtendienst WhatsApp blijft aan populariteit winnen. Op 22 april werd de 500 miljoenste actieve gebruiker verwelkomd.

WhatsApp telt vandaag meer dan 500 miljoen actieve gebruikers. Dat staat te lezen op de blog van de populaire chatapplicatie.

Facebook kocht WhatsApp twee maanden geleden voor het waanzinnige bedrag van 14 miljard dollar, meer dan de financiële waarde van een klein land. Die aankoop werd niet door iedereen op enthousiasme onthaald: er is immers een reden waarom de toen 450 miljoen gebruikers voor WhatsApp kozen, en niet voor Facebook Messenger.

De overname blijkt de gebruikers nu toch niet bepaald afgeschrikt te hebben. Met 25 miljoen nieuwe actieve abonnees per maand blijft de online berichtendienst groeien, Facebook aan het hoofd of niet.

[related_article id=”161563″]

Toen Mark Zuckerberg de overname aankondigde schoof hij het ambitieuze doel van één miljard WhatsAppgebruikers naar voren. De overname is zelfs nog niet helemaal rond, en de dienst is al halfweg. Of Facebook iets te maken heeft met de stijgende populariteit is moeilijk vast te stellen.

Goedkoop
Vooral in Brazilië, India, Mexico en Rusland melden enorme aantallen mensen zich nog steeds aan voor de berichtenservice. De 500 miljoen actieve gebruikers verzenden dagelijks 700 miljoen foto’s en 100 miljoen filmpjes naar elkaar. Hoeveel tekstberichten er via WhatsApp verstuurd worden staat niet vermeld in de blogpost, maar voorgaande cijfers doen vermoeden dat mobiele operatoren niet liegen wanneer ze klagen dat de sms vervangen wordt door berichten over het internet.

Berichten via WhatsApp zijn populair omdat ze goedkoop zijn. Via wifi is de applicatie gratis te gebruiken maar ook over mobiel internet is de prijs van een tekstbericht te verwaarlozen. Zeker in landen waar gratis sms’en niet  in abonnementen zijn inbegrepen is WhatsApp een aantrekkelijk alternatief.

WhatsApp blijft ambitieus en is naar eigen zeggen nog maar net uit de startblokken gesprongen. Er is in ieder geval nog ruimte om te groeien: kersvers moederbedrijf Facebook heeft maar liefst 1,3 miljard actieve gebruikers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business