Google weet waar je geparkeerd staat

Een nieuwe functie in Google Now op Android helpt je te onthouden waar je je wagen hebt geparkeerd.

Google Zoeken voor Android heeft een update gekregen die een nieuwe functionaliteit in Google Now introduceert. Googles persoonlijke assistent weet vanaf nu ook waar je wagen geparkeerd staat.

Google heeft de functie aangekondigd via Google+. De parkeerlocatiekaart wordt weergegeven wanneer autorijden je belangrijkste vervoersmethode is in Google Now. Google gebruikt de sensoren in je smartphone om automatisch te bepalen wanneer je een bewegend voertuig verlaat. Vervolgens wordt de geschatte locatie van je voertuig aangegeven op een kaart in Google Now.

[related_article id=”158901″]

Die methode is echter niet helemaal waterdicht. Omdat Google Now alleen kan bepalen wanneer je een bewegend voertuig verlaat, is het goed mogelijk dat er verkeerdelijk een parkeerlocatiekaart wordt getoond wanneer je bijvoorbeeld bent uitgestapt uit een bus of de wagen van een vriend.

Net als bij andere Google Now-kaarten, kan je de parkeerlocatiekaart bewerken of uitschakelen via het Menu-icoon in de rechterbovenhoek van de kaart. Als je niet vaak autorijdt, kan je de kaart ook uitschakelen door onderaan in Google Now op het toverstokje te drukken en vervolgens te kiezen voor ‘Alle overige’. Daar wijzig je het antwoord op de vraag ‘Met welk vervoermiddel reist u normaal gesproken?’.

De update van Google Zoeken voor Android wordt momenteel geleidelijk uitgerold naar gebruikers. Het is dus mogelijk dat je nog even geduld moet hebben voor de parkeerlocatiekaart op jouw toestel opduikt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business