Microsoft Belux-baas trekt naar China

Philippe Rogge ruilt Microsoft België en Luxemburg in voor China en wordt daar verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten van Microsoft.

Philippe Rogge ruilt Microsoft België en Luxemburg in voor China. Hij wordt daar verantwoordelijk voor de commerciële aitiviteiten van Microsoft.

Rogge nam in 2011 het roer over van Philip Vandervoort als algemeen directeur van Microsoft België en Luxemburg. Daarvoor was hij vooral actief in de telecomsector. Hij is acht jaar bij Belgacom aan de slag geweest en voor hij naar Microsoft trok, was hij operationeel directeur bij Option.

[related_article id=”161452″]

Vanaf 1 juli neemt Rogge zijn taak op als commercieel verantwoordelijke van Microsoft in China. Hij zal worden opgevolgd door de Amerikaan Michael Beal.

“Terwijl ik de kans krijg om onze positie op de Chinese markt verder te ontwikkelen, zal Michael zijn kwaliteiten en brede internationale ervaring ten dienste stellen van onze klanten, partners en medewerkers in België en Luxemburg”, zegt Rogge in een persbericht. “Dit jaar wordt niet alleen bijzonder door een nieuwe general manager voor België en Luxemburg, maar vooral door 25 jaar activiteit van Microsoft in België. Onze teams zullen dat vanaf de zomer samen met onze klanten en partners vieren met het oog op de volgende 25 jaar.”

Beal werkt al tien jaar voor Microsoft en is momenteel directeur marketing & operations voor Microsoft Japan. Voordat hij in 2004 bij Microsoft begon, was hij vier jaar manager strategy & operations voor Deloitte in Seattle. Hij studeerde journalistiek en reclame aan de universiteit van North Carolina en behaalde een MBA in marketing aan de universiteit van Washington.

Michael Beal verhuist binnenkort met zijn vrouw en kinderen naar België, terwijl Philippe Rogge de omgekeerde beweging maakt en met het gezin naar Peking trekt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business