Samsung lanceert Knox Workspace voor Galaxy S5

Het Knox 2.0-platform is nu wereldwijd beschikbaar voor de Galaxy S5. Het moet smartphones beter geschikt en veiliger maken voor zakelijke omgevingen.

De veiligheid verbeteren en bedrijven overhalen om werknemers toe te laten een Samsung-smartphone naar het kantoor te brengen. Dat zijn de twee grote motieven voor Samsung met zijn Knox 2.0-platform.

Volgens Samsung biedt Knox “een verbeterde gebruikerservaring en een uitgebreid ecosysteem om in te spelen op de mobiele noden van zakelijke gebruikers”. Ook toestellen zelf worden beter beschermd, van kernels tot applicaties.

[related_article id=”161563″]

Punthoofd vermijden
Samsung is zeker niet de enige firma die zo op de BYOD-trend wil inspelen (Bring Your Own Device). Door werknemers hun eigen IT-spullen te laten gebruiken, kunnen bedrijven veel geld besparen. Tegelijk vormt het echter vaak ook een veiligheidsprobleem waar veel IT-managers een punthoofd van krijgen. Dat al die apparaten ook gemanaged en compatibel gemaakt moeten worden, helpt ook al niet.

Verbeterde features
Het Knox 2.0-platform heet nu Knox Workspace en biedt onder meer het volgende:

° Verbeterde features als TrustZone-Protected Certificaatbeheer, KNOX Key Store, Real-time bescherming voor systeemintegriteit, TrustZone-Protected ODE, Biometrische authenticatie (tweetraps) en een verbeterd Knox-framework.

° Ondersteuning voor alle Android-apps uit de Google Play Store

° Split billing, zodat apps voor persoonlijk gebruik anders aangerekend worden dan apps voor professioneel gebruik

° Twee nieuwe clouddiensten: Knox EMM en Knox Marketplace. EMM biedt mobiel apparaatbeheer en toegangscontrole, Marketplace is een app store voor professionele apps. Daarnaast is er nog Knox Customization voor kleine ondernemingen waarmee B2B-oplossingen aan reguliere hardware kan aangepast worden.

Ook voor andere Galaxy"s
Knox 2.0 wordt later ook beschikbaar op andere Galaxy-apparaten via upgrades. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business