Nieuws

Apple wil HD-audio in iPhone en iPad

Eigenaren van een iPhone of iPad kunnen mogelijk gaan genieten van muziek in een heel hoge audiokwaliteit.

Als iOS 8 later dit jaar gelanceerd wordt, is de kans groot dat iPhone- en iPadgebruikers eindelijk zullen kunnen genieten van muziek in een hogere kwaliteit.

Volgens de laatste geruchten werkt Apple aan audio-playback in hoge definitie voor de volgende versie van zijn besturingssysteem. Macotakara, een Japanse website, en Macrumors stellen dat de ingebouwde muziek-app in iOS 7 geen hoge kwaliteit 24-bit audiobestanden aankan, en dat er bijgevolg wijzigingen nodig zijn aan het mobiele OS om een betere geluidskwaliteit af te spelen.

[related_article id=”158256″]

Om zulke wijzigingen te ondersteunen zal Apple ook nieuwe versies van zijn in-ear hoofdtelefoons en Lightningkabels moeten uitbrengen. Of ook de Earpods die bij elke iPhone meegeleverd worden een update zouden krijgen, is niet duidelijk.

Als deze informatie correct blijkt te zijn, dan zou het debuut van iOS 8 op Apples conferentie WWDC in juni wel eens helemaal rond muziek kunnen draaien. Gezien de recente buzz rond een mogelijke overname van Beats Electronics door het bedrijf in Cupertino is dat geen uit de lucht gegrepen suggestie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business