Apple werkt aan splitscreen voor de iPad

Met een nieuwe feature in iOS 8 zouden twee apps tegelijkertijd gebruikt kunnen worden op de iPad. De Microsoft Surface heeft al gelijkaardige functionaliteit.

Apple denkt eraan om in de volgende versie van iOS gebruikers de kans te geven om twee apps tegelijkertijd te gebruiken op hetzelfde scherm.

Dat schrijft 9to5Mac, op basis van bronnen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van iOS. De feature zou beschikbaar komen op de iPad. Of ook de iPad Mini er mee zal uitgerust worden, is nog niet duidelijk.

[related_article id=”158256″]

Apple volgt daarmee het voorbeeld van Microsoft dat een gelijkaardige functie heeft ingebouwd in zijn Surface-tablet. Vooral bij zakelijke gebruikers is dit populair. De Surface wordt op die manier nog meer een vervanger voor een laptop.

Apps kunnen interageren
Apps zouden in iOS 8 niet alleen op hetzelfde scherm gebruikt kunnen worden, ze zullen ook gemakkelijker met elkaar kunnen interageren, weet 9to5Mac. Gebruikers zullen bijvoorbeeld teksten, videoclips of beelden van de ene naar de andere app kunnen slepen. Om dat voor elkaar te krijgen, zal Apple ook de benodigde tools leveren aan ontwikkelaars. Dit kan misschien betekenen dat Apple klaar is voor XPC-ondersteuning in iOS (improved inter-app communication). Dat geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om verschillende apps te bouwen die content met elkaar delen.

Split-screen multitasking staat al langer op het verlanglijstje van veel iPad-fans. Het zal waarschijnlijk ook een sleutelelement worden om de nieuwe, grote iPad te ondersteunen die Apple momenteel aan het ontwikkelen zou zijn. Die krijgt nog een groter scherm dan de 9,7 inch van het huidige model.

Healthbook komt er aan
Naast multitasking werkt Apple nog aan een hele reeks andere nieuwe features voor iOS 8, zegt 9to5Mac. Zo staat er onder meer een Healthbook-applicatie op het programma dat samenwerkt met fitnesstrackers. Er komen ook verbeteringen aan iCloud, en Maps krijgt ondersteuning voor openbaar vervoer. Ook de interface en de snelheid van iOS 8 zullen opgepoetst worden, zo is de verwachting. Welke van deze zaken in iOS 8 zullen opduiken en welke in latere versies is echter nog niet zeker.

Waarschijnlijk zal Apple iOS 8 voorstellen op 2 juni op zijn Worldwide Developers Conference.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business