Nieuws

Microsoft trekt stekker uit Surface Mini

De Surface Mini gaat ondanks de vele geruchten het daglicht niet zien. Microsoft heeft goede redenen om de ontwikkeling van het apparaat vroegtijdig stop te zetten.

In aanloop naar het evenement bij Microsoft afgelopen dinsdag dacht iedereen dat de onthulling van de Surface Mini centraal zou staan, maar niets bleek minder waar. Wel kondigde Microsoft de Surface Pro 3 aan, een volwaardige 12-inchlaptop die ook als tablet kan functioneren.

Waar is de Surface Mini dan gebleven? “De Mini zou enkel een tablet zijn geweest”, zegt Bob O"Donnell, hoofdanalist bij Techanalysis Research. “Microsoft is de Surface steeds meer aan het positioneren als een pc.”

[related_article id=”161452″]

Windows RT
Daarnaast hielp het ook niet dat de Mini zou draaien op het impopulaire Windows RT-besturingssysteem. “De geruchten gingen dat de Mini gebaseerd zou worden op de Qualcomm-chip, wat automatisch ook Windows RT betekent. Ik denk dat Microsoft dat besturingssysteem heroverweegt”, voegt O"Donnell nog toe.

Het niet verschijnen van de Mini is dus een combinatie van dat Windows RT de markt van zijn stuk brengt en dat Surface meer en meer een computerervaring is in plaats van een tabletervaring.

Niet onderscheidend
Volgens Bloomberg zijn CEO Satya Nadella en zijn rechterhand Stephen Elop ook niet kapot van de Surface Mini. Het duo heeft besloten dat “het apparaat in ontwikkeling niet onderscheidend genoeg was van producten van concurrenten en zou mede daarom waarschijnlijk geen hit worden”, citeert Bloomberg een persoon binnen het bedrijf.

Verder weet Bloomberg te melden dat de engineers die aan het product hebben gewerkt wel van plan waren het te lanceren. 

Zakelijke markt
O"Donnell stelt dat de Surface Mini niet past bij Microsofts nadruk op de zakelijke markt. “Het bedrijf focust zich heel nadrukkelijk op ondernemingen. In die wereld worden nog steeds pc"s gebruikt.”

“De Surface Pro 3 is de beste hardware die ik tot nu toe gezien heb in een hybride laptop die ook als tablet kan functioneren”, besluit O"Donnell. “Het apparaat is duidelijk ontworpen om het merendeel van de tijd als pc gebruikt te worden. Dat is precies wat zakenlui nodig hebben.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business