Nieuws

Miljardendeal: Oracle koopt Micros Systems

Micros maakt POS- en kassasystemen voor onder andere de horeca en winkels. Oracle wil met de overname ervan een voet tussen de deur krijgen in de retailsector.

Softwaregigant Oracle neemt voor 68 dollar per aandeel in cash Micros Systems over. De acquisitie is daarmee zowat 5,3 miljard dollar waard, een kleine vier miljard euro. De operatie moet in de twee helft van dit jaar afgerond zijn, als alle mededingingsautoriteiten groen licht geven.

Micros Systems is een fabrikant van managementsoftware, hardware, clouddiensten en kassa- en point of sale-systemen voor onder andere de horeca- en retailsector. Het bedrijf werd in 1977 opgericht en is aanwezig op zowat 330.000 sites in 180 landen.

De overname is de grootste die Oracle doet sinds het inlijven van Sun Microsystems in 2010 voor 7 miljard dollar. De acquisitie is al door het bestuur van Micros unaniem goedgekeurd.

Winstmarges opkrikken
De overname van Micros geeft Oracle meer speelruimte in een industrie waar nog heel wat ruimte is voor innovatie. Ook de analisten van FBR Capital Markets hadden Oracle al aangeraden om in deze sector overnames te doen, omdat er heel wat vraag is naar nieuwe technologie en omdat het voor Oracle een mooie kans is om zijn winstmarges op te krikken.

Retail en handel lijken trouwens meer en meer een aandachtspunt te worden voor bedrijven die zich tot nu enkel met software voor industrieën en grote ondernemingen bezighielden. Onder meer SAP, IBM en Netsuite krijgen steeds meer aandacht voor deze sector en dan vooral voor e-commerce. Oracle zal Micros onderbrengen in zijn Art Technology Group e-commerce-platform. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business