Nieuws

Google stopt Samsungs smartphonekluis Knox in Android

Samsungs smartphonekluis Knox wordt standaard in Android geïntegreerd. De beveiligingssoftware maakt het OS aantrekkelijker voor bedrijven.

Google heeft aangekondigd dat het Samsungs Knox-beveiligingssoftware voor bedrijven gaat integreren in Android.

Samsung nam met Knox het voortouw om Android aantrekkelijker te maken voor bedrijven, waar iOS vaak de voorkeur krijgt. De reden daarvoor is veiligheid en de versnippering van het Androidplatform, waardoor het platform moeilijker te beheren is. In een poging om daar verandering in te brengen, kwam Samsung met Knox op de markt. Dat is een smartphonekluis die persoonlijke gegevens en bedrijfsgegevens op je toestel gescheiden houdt.

[related_article id=”158901″]

Google heeft nu een overeenkomst gesloten met Samsung om Knox ook op toestellen van concurrerende fabrikanten te integreren. Het doel van Google is om alle Androidfabrikanten toegang te geven tot dezelfde beveiligingsfeatures, zodat er “één verhaal kan worden uitgedragen” naar bedrijven toe. Voor Samsung is het een manier om ontwikkelaars aan te trekken om meer apps te creëren die gebruik maken van de technologie.

Naast de integratie van Knox krijgen bedrijven ook de mogelijkheid om applicaties in bulk aan te schaffen en naar alle toestellen binnen de organisatie uit te rollen. Die functie wordt ondersteund voor apps vanaf Android 4.0 Ice Cream Sandwich en hoger.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business