Windows XP is nog springlevend

Hoewel Microsoft Windows XP niet meer ondersteunt, komt een kwart van al het internetverkeer van desktop-pc's nog van XP-machines.

Windows XP is een beetje zoals een luis: verdomd moeilijk om ervan af te geraken. Volgens het onderzoeksbureau Net Applications was 25,31% van al het internetverkeer in juni van desktop-pc’s door XP gegenereerd. Dat is zelfs nog meer dan de 25,27% van mei. Ter vergelijking: Windows 7 is goed voor ongeveer 50%.

Dat wil niet zeggen dat het gebruik van XP niet afbrokkelt: een jaar geleden stond het cijfer nog op ruim 37%. Maar het lijkt er toch op dat het dertien jaar oude OS een stuk veerkrachtiger is dan Microsoft zeven jaar geleden inschatte, toen het aankondigde dat de ondersteuning van XP dit jaar zou stoppen.

[related_article id=”161452″]

Netelig probleem
De hoge gebruikscijfers van XP stellen het bedrijf ook wel voor een netelig probleem. In april kondigde Microsoft aan dat het XP niet meer zou ondersteunen en dus geen bugs meer zou repareren of veiligheidsupdates zou uitbrengen. Daardoor worden pc’s uiteraard een stuk kwetsbaarder voor cybercriminelen. Het is dus nu aan de gebruikers om te beslissen of ze bij XP blijven ondanks alle veiligheidsrisico’s of dat ze tijd en geld willen spenderen aan het upgraden van hun computers. En de doorgedreven liefde voor XP en de lauwe ontvangst van Windows 8 lijkt er op te wijzen dat veel mensen voor het tweede kiezen.

Threshold
Heel wat hardcore XP-gebruikers lijken zelfs te wachten op Windows Threshold, de volgende grote versie van Windows die voor de lente van 2015 op het programma staat en al dan niet op de markt zal komen als Windows 9. Dit OS zal een startmenu hebben en andere features die desktopgebruikers kunnen overtuigen om te upgraden. Of ze nu Windows 7 draaien of XP. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business