Nieuws

Mobiel surfen wordt populairder dan online gaan met pc

Smartphones en tablets halen pc's en laptops in als toestel naar keuze om online te gaan.

De verkoop van mobiele apparaten blijft stijgen, dus het is geen wonder dat ze vaste computers en laptops stilaan inhalen als  toestel naar keuze om mee online te gaan. In China, de grootste markt voor smartphones in de wereld, heeft het aantal gebruikers dat met z’n telefoon of tablet online gaat de hoeveelheid die dat via een pc doet voor het eerst voorbij gestoken.

Op het einde van 2013 telde China 618 miljoen internetgebruikers. 83 procent of 527 miljoen van hen gebruikte een mobiel toestel om te verbinden met het web, terwijl slechts 81 procent online ging via een pc. De cijfers zijn afkomstig van het persbureau Reuters. Vooral sectoren als mobiel bankieren en het mobiel boeken van reizen zagen een enorme stijging.

Ook bij ons winnen mobiele toestellen aan belang. Een studie in het verenigd koninkrijk toont aan dat het aandeel van desktops in 2013 van 77,3 procent naar 62,9 procent daalde, ten voordele van smartphones en tablets. Ook bij ons ziet het er dus naar uit dat mobiele toestellen de pc van zijn troon zullen stoten.

[related_article id=”161563″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business