Nieuws

Shazam komt naar Mac

OneNote-gebruikers krijgen toegang tot allerlei nieuwe features, en muziekherkenningsapp Shazam maakt z'n debuut op Mac.

Twee van de meest populaire apps uit Apples App Stores kregen vandaag een update.

Microsofts OneNote, dat eerder dit jaar voor het eerst gelanceerd werd voor Mac en al langer een iOS-versie heeft, kreeg vandaag een flinke update, mooi op tijd voor het begin van de back-to-school periode.

Er werden namelijk een hele rist features toegevoegd om bestanden in te voeren in OneNote – onder andere voor studenten een welkome aanvulling.

[related_article id=”161452″]

Gebruikers kunnen vanaf nu bijvoorbeeld Powerpoint-presentaties rechtstreeks in een notitie droppen; de presentatie kan ook rechtstreeks in de OneNote-app afgespeeld worden.

Pdf-bestanden kunnen nu ook bewaard en geannoteerd worden. Die annotaties kan je op verschillende manieren doormailen. Op iOS is dan weer ondersteuning voor Mail toegevoegd: als je een bestand doorgemaild krijgt, kan je het openen in OneNote uit de ingebouwde Mail-app.

Zowel op Mac als op iOS wordt vanaf nu ook de formatting van tekst behouden die je van een bron kopieert in OneNote; die functionaliteit bestond al een hele tijd op Windows. Daarnaast kunnen gebruikers notities beschermen met een wachtwoord.

Tenslotte kunnen gebruikers de volgorde van notities nu manueel aanpassen, en kunnen die notities worden opgeslagen naar OneDrive en OneDrive for Business.

OneNote heeft al lang een trouwe gebruikersbasis en Microsoft lijkt vastbesloten die uit te breiden naar gebruikers van concurrerende platformen. Zo werd een paar dagen geleden ook een versie voor de Kindle Fire uitgebracht.

De bekende “herken-dit-nummer”-dienst Shazam heeft vanaf vandaag dan weer een eigen Mac-app. Shazam nestelt zich in je menubalk, luistert over je schouder mee, en geeft je een melding met titel en artiest als hij een liedje herkent.

Als de app een nummer herkent, heb je meteen ook toegang tot de lyrics, de muziekvideo, en de link ernaar in de iTunes Store.

Recent maakte Apple bekend dat Shazam zal integreren met Siri in iOS 8, om sneller muziek te kunnen opzoeken. Een eigen Mac-app kon dan niet uitblijven.

Zowel Shazam als OneNote kan je gratis downloaden in de Mac App Store; je vindt beide apps ook voor iOS.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business