Nieuws

Huawei stuurt Vlaamse studenten naar China

Huawei introduceert zijn Telecom Seeds-programma in België en stuurt een delegatie Vlaamse studenten naar China voor een eerste werkervaring.

Huawei stuurt eind augustus een delegatie Vlaamse ingenieursstudenten naar China als onderdeel van zijn Telecom Seeds-programma. De studenten krijgen er de kans om hun ICT-vaardigheden uit te breiden en kennis te maken met de Chinese cultuur.

Het Telecom Seeds-programma is een van de voornaamste CSR-projecten (Corporate Social Responsibility) van de Chinese telecomfabrikant en wordt reeds in 20 landen georganiseerd in samenwerking met meer dan 60 universiteiten. Het programma werd dit jaar voor het eerst in België gelanceerd in samenwerking met de Universiteit Gent. “Wij hopen in de komende jaren het enthousiasme voor technologie bij Belgische studenten verder te kunnen aanwakkeren en dit programma ook verder uit te breiden naar andere Belgische universiteiten,” aldus Hudson Liu, de Belgische Country Manager bij Huawei.

De delegatie van tien geselecteerde studenten uit verschillende ingenieursopleidingen vertrekt eind deze maand voor een stage van drie weken. Naast een deep dive in het bedrijf en de producten van Huawei, worden ze opgeleid in verschillende ICT-takken zoals netwerktechnologieën en cloud computing. Daarnaast krijgen ze een introductie in het Mandarijn en verschillende aspecten van de Chinese cultuur.

Huawei wil met dit programma bijdragen aan de ontwikkeling van nieuw ICT-talent, maar daarnaast bewijst het eenste meer dat het een wereldspeler is en buiten de grenzen van het eigen land kijkt. “Ik ben er echt van overtuigd dat dit programma belangrijk is,” zegt professor Roel Baets van de Universiteit Gent. “Internationale samenwerking is belangrijk. Huawei is helemaal aan het integreren in de Europese en Belgische economie.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business