Nieuws

Apple verbant gezondheidsgegevens uit iCloud

Apps voor Healthkit mogen geen persoonlijke data opslaan in de cloud. Ook mogen deze gegevens niet gebruikt worden voor reclamedoeleinden. Dat laat Apple weten in een verklaring.

Gezien de recente ontwikkelingen rondom de beveiliging en veiligheid van cloudopslagaccounts, heeft Apple nog eens grondig gekeken naar zijn updates voor iOS.

Het bedrijf laat weten dat apps voor Healthkit die de persoonlijke wellnessdata van gebruikers willen opslaan in de cloud, simpelweg geweerd worden uit de App Store. Diezelfde gegevens, verzameld door apps via de Healthkit API, bevatten nog meer restricties als het aankomt op adverteren en datamining. 

[related_article id=”158256″]

Verbeteren gezondheid
Als een applicatie gegevens gebruikt voor andere doeleinden dan “het verbeteren van de gezondheid en fitheid of voor medisch onderzoek”, dan overleeft de app het niet. Hier kwam 9to5Mac achter. Dit is het volgende stukje in de puzzel waarom Apple bepaalde dingen weert uit de App Store.

Ook apps met minder schandelijke aspecten overleven de keuring waarschijnlijk niet. Dit geldt onder meer voor verzamelde informatie over je toetsenbordactiviteit. Als je belangstelling hebt in de lijst met nieuwe voorwaarden dan kun je die op de website van Apple vinden. Houd er rekening mee dat je waarschijnlijk tot 9 september aan het lezen bent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business