Nieuws

Nieuwe Intel Xeon-processor zit boordevol sensors

Intel introduceert een nieuwe lijn van Xeon-processors. Die exemplaren, volgestouwd met nuttige meetinstrumenten, zijn gericht op datacentra.

Na de lancering van de Haswell E voor desktopenthousiastelingen en de Core M-chip voor dunne hybride laptops en tablets is het vandaag de beurt aan het datacenter.

Intel onthult immers zijn nieuwe lijn van Xeon-processors voor professioneel gebruik. De Xeon E5-2600 v3 is speciaal bedoeld voor servers terwijl de E5-1600 v3-variant werd ontwikkeld voor workstations.

Cache
De Xeon E5-2600 v3 heeft maximaal achttien kernen per socket, net als 45 MB aan last-level cache. Dat is tot 50 procent meer dan de vorige generatie. De processor is nog steeds gebaseerd op de 22 nanometer-technologie en maakt dus nog niet gebruik van het splinternieuwe 14 nanometer productieproces dat Intel introduceerde met Core M. De nieuwe processors zijn net als hun voorgangers bedoeld om grote datastromen te verwerken, aan data-analyse te doen, high performance computing te ondersteunen en in clouddiensten te functioneren.

Sensor
Om de efficiëntie van het datacenter te verhogen is de nieuwe Xeon E2600 uitgerust met sensors die een hogere mate van doelgericht beheer mogelijk maken. Zo heeft een beheerder toegang tot een cache-monitoringfunctie waarmee analyse van onregelmatigheden in de prestaties van de processor aan het licht kunnen komen. Die ontstaan wanneer meerdere processors vechten om toegang tot het cache-geheugen. De nieuwe processors bevatten nog andere sensors die onder andere kijken naar de belasting van de processor, de temperatuur meten en kijken of de luchtstromen wel goed zitten.

De Xeon E5-2600 v3 is beschikbaar in 26 verschillende configuraties met prijzen die uiteenlopen van 213 tot 2.700 dollar per chip (op voorwaarde dat de exemplaren in hoeveelheden van duizend stuks of meer worden aangekocht). De E5-1600 voor workstations kost 295 tot 1.723 dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business