Nieuws

Surfen zonder internet

Binnenkort kun je surfen zonder mobiel internet. Zolang je maar sms'jes kunt versturen.

Mobiel internet is alomtegenwoordig in ons land, maar dat is niet overal zo. 3G- en 4G-infrastructuur installeren kost geld, en niet iedere provider ter wereld heeft een dergelijk budget.

Wat iedere aanbieder van mobiele telefonie wel kan, is sms’en versturen. De Cosmos-browser, die binnenkort naar Android komt, wil daarop inspelen.

[related_article id=”161563″]

Met Cosmos surf je op het web zonder internetverbinding, maar via sms. De Cosmos-app verzendt de gewenste URL naar het Twilionummer van de ontwikkelaars. De URL wordt van daaruit doorgestuurd naar de back-end, waar het systeem de broncode van de gevraagde website uitkleedt. CSS, Javascript en beelden worden verwijderd. Wat overblijft wordt gecomprimeerd, gecodeerd met Base64 en vervolgens per sms naar jouw smartphone gestuurd.

Traag
De sms-verbinding werkt in een tempo van drie sms’en per seconde. De Cosmosbrowser interpreteert de sms’en, decomprimeert ze en toont je vervolgens de inhoud. Snel gaat het niet en veel inhoud gaat verloren, maar op plaatsen waar mobiel internet schaars is heeft Cosmos potentieel.

Cosmos is nog volop in ontwikkeling op GitHub, maar zodra de app klaar is moet hij internet naar de verste plaatsen brengen. “Wij willen met Cosmos mensen de mogelijkheid geven om informatie te bemachtigen wanneer ze die echt nodig hebben”, vertelt Rohith Varanasi, één van de ontwikkelaars, aan FastCompany.

In de Play Store
Als alles goed gaat zal Cosmos tegen het einde van deze maand in de Play Store verschijnen. De app zelf downloaden gaat vooralsnog niet via sms.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business