Nieuws

Apple trekt Healthkit-apps terug vanwege bug

Apps die gebruik maken van het nieuwe Healthkit en verwacht werden tijdens de lancering van iOS 8 zijn op het laatste moment teruggetrokken door Apple.

De lancering van verschillende gezondheids- en fitnessapps voor Apples Healthkit-platform zijn vertraagd door een softwarebug. Dit werpt een schaduw op de langverwachte release van iOS 8.

Een vertegenwoordiger van Apple beschrijft niet de precieze toedracht van de bug, maar laat weten dat het bedrijf werkt aan een oplossing. Dit kan enkele weken duren. Healthkit is een van de grootste nieuwe functionaliteiten van Apples nieuwe iOS 8 en speelt waarschijnlijk een hoofdrol bij de lancering van de Apple Watch volgend jaar.

[related_article id=”158256″]

“We ontdekten een bug die ervoor zorgt dat we Healthkit-apps vandaag nog niet beschikbaar kunnen maken op iOS 8”, zegt Apple-woordvoerder Trudy Muller in een verklaring. “We werken aan een snelle oplossing met een software-update zodat we de apps eind van de maand vrij kunnen geven.”

Gezondheidsgegevens
Healthkit, dat onthuld werd op de Worldwide Developers Conference in juni, is een platform ontworpen voor app-ontwikkelaars die gezondheidsgegevens willen verzamelen of vergelijken. De technologie kan gebruikt worden in tandem met hardware om gezondheidsdata te verzamelen en die vervolgens met toestemming van de patiënt door te sturen naar de dokter of het ziekenhuis.

Healthkit slaat de gegevens van een patiënt op op een centrale locatie waar volgens Apple niemand zonder toestemming van de gebruiker bij kan. Het bedrijf zegt dat deze manier van data verzamelen een goede bijdrage kan leveren aan de gezondheidszorg en de manieren waarop artsen patiëntgegevens ontvangen.

Apps
Diverse fabrikanten van fitnessapps hebben plannen om voordeel te halen uit het platform, waaronder Lark, Strava en WebMD. De verwachting was dat de apps woensdag in de App Store zouden verschijnen voor iOS 8, maar door de bug is dit voor onbepaalde tijd opgeschoven.

Brian Mueller, ontwikkelaar van dieetapp Carrot Fit, vertelt aan Cult of Mac dat hij pas op het allerlaatste moment door Apple geïnformeerd werd dat zijn app uit de winkel was gehaald vanwege niet nader toegelichte problemen. “De vertegenwoordiger kon niet uitleggen wat er mis was”, zegt Mueller. “Terwijl mensen die de update al hadden gedownload zonder problemen gebruik kunnen maken van de Healthkit-opties.” 

Populaire hardloop- en fietsapp Strava laat weten dat hun app niet te downloaden is vanwege problemen waarop zij geen invloed hebben. “Helaas zijn we niet in staat de nieuwste versie van Strava beschikbaar te maken in de App Store”, zegt een woordvoerder van het bedrijf in een verklaring. “We hopen dat dit probleem zo snel mogelijk wordt opgelost zodat onze app weer te krijgen is.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business