Nieuws

Samsung stopt met laptops in Europa

Samsung zet een punt achter de verkoop van laptops en Chromebooks in Europa, omdat de marktcondities niet ideaal zijn voor de fabrikant.

Samsung is van plan om de laptopbusiness de rug toe te keren in Europa, maar blijft in andere markten wel nog actief.

De Zuid-Koreaanse elektronicareus zet een punt achter zowel de verkoop van Windowslaptops als Chromebooks. Samsung zegt dat het zich daarmee aanpast aan de marktcondities in Europa, die niet ideaal zijn voor de fabrikant.

“Dit geldt specifiek voor de regio en weerspiegelt niet noodzakelijk de situatie in andere markten,” klinkt het in een verklaring aan CNet. “We blijven de marktcondities grondig evalueren en zullen verdere aanpassingen doorvoeren om competitief te blijven in opkomende productcategorieën.”

"Wij concentreren ons voortaan op tablets die meer en meer een laptop kunnen vervangen door een uitgebreid aanbod van accessoires. Bovendien zijn we wat België betreft verschillende partnerships aan het bekijken om ook op tablets de bestaande enterprise omgeving te kunnen ondersteunen," zegt Koen Dekoning, Corporate Communication Manager bij Samsung België, in een reactie aan onze redactie. "Het feit dat we stoppen met laptops en Chromebooks heeft geen effect op het aantal werknemers. De personen die zich tot nog toe bezig hielden met deze producten blijven actief in het mobile team."

Samsung is wereldwijd een van de voornaamste leveranciers van smartphones en tablets, maar op de pc-markt is het een relatief kleine speler die zich voornamelijk richt op consumenten. Meer dan de helft van alle computers wereldwijd is afkomstig uit de stal van Lenovo, HP, Dell, Acer en Asus, en de grootste vraag komt van zakelijke gebruikers. Neem daar nog eens bij dat de pc-markt de afgelopen jaren alleen maar is gekrompen en je begrijpt dat Samsung in moeilijk vaarwater zit.

Samsungs plannen om de Europese laptopbusiness vaarwel te zeggen, volgen op een gelijkaardige beslissing van Sony eerder dit jaar, die weliswaar iets groter was in omvang. Sony heeft in februari zijn volledige Vaio pc-tak verkocht aan een Japans investeringsfonds dat pc’s onder de naam Vaio blijft verkopen in een beperkt aantal markten.

ZDNet heeft contact opgenomen met Samsung België om te informeren naar eventuele gevolgen van de beslissing voor lokale werknemers. Van zodra we een reactie ontvangen, zullen we dit artikel updaten met meer informatie. Update 24/9/2014, 14u22: Dit artikel werd aangevuld met een reactie van Samsung België.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business