Nieuws

Asus lanceert spelconsole in afwachting van Steam OS

Asus probeert ook voet aan de grond te krijgen op de markt van de pc-consoles voor de huiskamer. Dit ondanks dat het besturingssysteem Steam OS nog even op zich laat wachten.

Ondanks constante vertragingen van besturingssysteem Steam OS (en de bijbehorende controller) van Valve blijven fabrikanten potentiële Steam Machines op de markt brengen. Nu komt Asus daarbij met zijn Republic of Gamers (ROG) GR8Net als zijn concurrenten bevat de GR8 Windows 8.1 en Steam Big Picture om games te spelen op een HD-televisie.

Specificaties
De GR8 beschikt over een Intel Core i7-4510U dualcore Haswell-processor en als grafische kaart een Nvidia GeForce GTX 750Ti. Andere specificaties zijn 16 GB aan intern geheugen, een harde schijf van 1 TB of een SSD van 256 GB. Voor de netwerkverbinding is er 802.11a/b/g/n/ac dualbandwifi, dat gebruikmaakt van Asus" GameFirst III-technologie om het streamen van de gameplay te optimaliseren.

[related_article id=”160734″]

Ook ligt de nadruk op audiokwaliteit. Dit blijkt uit zaken als SupremeFX, Sonic SenseAmp, Sonic SoundStage, Sonic Studio en Sonic Radar II. De buitenkant is versierd met patronen en een pulserend ROG-logo.

Randapparatuur
Waarin de GR8 het meest verschilt van andere pc-consoles die recentelijk zijn uitgekomen, is dat er niet standaard een Xbox 360-controller bij zit. In plaats daarvan levert Asus een mechanisch toetsenbord en een ROG Gladius-muis, die een optische sensor heeft van 6.400 dpi. Het M801-toetsenbord heeft zes keuzen voor achtergrondverlichting.

Asus heeft de datum dat de GR8 verkrijgbaar is officieel nog niet bekendgemaakt. Hexus verwacht dat het systeem deze maand nog in de schappen belandt. Ook de prijs is nog niet bekend, maar gezien de specificaties zou de GR8 zeker niet meer dan 1.500 dollar mogen kosten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business