Nieuws

Google Cloud Platform veilig genoeg voor betaalkaarten

In het drukke eindejaarsseizoen heeft Google twee belangrijke successen op het gebied van e-commerce kunnen binnenhalen.

Het Google Cloud Platform is vanaf nu gecertificeerd voor de Data Security Standards (DSS) van de Payment Card Industry (PCI).

Dat betekent dat betaalproviders, bedrijven en winkels informatie van kaarthouders mogen opslaan, verwerken en uitwisselen via Google Cloud Platform. Google volgt daarmee in de voetstappen van Amazon Web Services dat al enkele jaren geleden zo’n certificatie behaalde.

[related_article id=”158901″]

“PCI DSS voorziet in een eenvoudig maar robuust framework om kredietkaartinformatie en –transacties te beveiligen”, zegt Matthew O’Connor van Google in een blogbericht. “Google gebruikt deze standaarden, die door onafhankelijke partijen worden geauditeerd, om een platform aan te bieden waarop applicatieontwikkelaars hun eigen beveiligde oplossingen kunnen aanmaken en uitrollen.”

Contract met Wepay
Dankzij de PCI DSS-validiatie heeft Google ook een contract kunnen afsluiten met de online betaalprovider Wepay. Wepay mikt vooral op winkels voor digitale goederen, kleine bedrijven en crowdfundingsites om hun betaalverkeer te regelen. Het bedrijf biedt daarnaast extra diensten aan als bijvoorbeeld fraudebescherming.

Wepay rekent op Google Cloud Platform om een schaalbaar, robuust en beveiligd platform aan te bieden om de betalingstransacties te verwerken, zo klinkt het. Het bedrijf was al langer van plan om zijn hosting volledig naar de cloud te verhuizen. Op die manier kan het beter inspelen op piekmomenten en krijgt het meer flexibiliteit in de onderhoud van zijn systemen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business