Nieuws

Grooveshark komt met eigen radio-app

Met de nieuwe app Broadcasts wil Grooveshark zijn illegaal imago van zich afschudden. De app moet begin volgend jaar uitkomen.

Nadat het jarenlang betrokken partij was in rechtszaken rond copyrights en illegaal downloaden, wil Grooveshark nu een legitieme online radiodienst worden. Dat schrijft The Wall Street Journal.

Het acht jaar oude bedrijf heeft daarvoor een nieuwe app ontwikkeld: Broadcasts. Voor minder dan een dollar per maand krijg je daarmee reclamevrije radiostations voorgeschoteld. De gebruikers kunnen elkaar ook via de app tekstberichtjes sturen. De op maat gemaakte radiostations zullen daarnaast door mensen worden samengesteld en niet door wiskundige algoritmes, zo belooft het bedrijf.

[related_article id=”160734″]

Juridisch drijfzand
Grooveshark hoopt nu met zijn nieuwe app zijn gerechtelijk verleden te kunnen afschudden. Met zijn huidige site (waarin gebruikers een onbeperkt aantal liedjes kunnen streamen) is het enkele jaren geleden opnieuw in juridisch drijfzand verzeild geraakt.

Heel wat platenmaatschappijen stellen immers dat Grooveshark niet over de nodige rechten beschikt om de nummers beschikbaar te stellen. Grooveshark is hiervoor in september al veroordeeld door een rechter in New York. Ook de bijhorende apps voor iOS en Android zijn uit de lucht gehaald.

Met Broadcasts pakt het bedrijf het nu anders aan en slaat het dezelfde weg in als concurrent Pandora. Er zullen op de nummers vaste, door de overheid opgelegde royalty"s betaald worden, net zoals ook de analoge radiozenders dat doen. Rond deze zeventig jaar oude regelgeving is trouwens zelf ook heel wat juridische controverse.

Gezocht: impulskopers
Daarnaast wil Grooveshark natuurlijk ook nog iets verdienen aan zijn inspanningen. Het bedrijf hoopt dat de lage prijs van Broadcasts genoeg impulskopers over de streep zal trekken om winst te maken. Ook de tekstberichtjes en het gebrek aan reclame moeten een vuist helpen maken tegen Pandora. Grooveshark heeft nu ongeveer dertig miljoen klanten, Pandora heeft er 77 miljoen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business