Nieuws

Sony Pictures wist dat netwerk kwetsbaar was

Uit een audit van medio dit jaar bleek dat de manier waarop Sony Pictures zijn IT-systemen monitorde onvoldoende was.

Enkele maanden voor een cyberaanval zijn IT-systemen tot stilstand bracht, wist Sony Pictures al dat er problemen waren met de manier waarop zijn netwerk werd gemonitord. Dat schrijft de website Recode.

Het consultancybureau Pricewaterhousecoopers voerde in de zomer een audit uit, waaruit bleek dat een firewall en “meer dan 100 apparaten” in de gaten werden gehouden door het eigen veiligheidsteam van de studio. Normaliter heeft Sony een globaal veiligheidsteam dat al zijn systemen bewaakt. Die lacune, zegt het auditrapport in zijn eindconclusies van 25 september, kon zorgen voor een tragere respons als er ooit problemen zouden opduiken.

[related_article id=”161920″]

Materiaal gelekt
Eind vorige maand braken hackers in in het netwerk van Sony Pictures en stalen er interne documenten en mails. In de loop van de voorbije weken werden delen daarvan op het internet gegooid. Ook enkele films, waarvan er verschillende nog niet in de bioscoopzalen draaiden, werden gelekt. De groep die claimt verantwoordelijk te zijn voor de aanval, noemt zichzelf Guardians of Peace.

Ook het rapport van Pricewaterhousecoopers zat bij het gelekte materiaal van Sony. Volgens Recode wordt de echtheid ervan bevestigd door iemand die dicht bij het dossier staat.

Kerstcadeautje komt eraan
Guardians of Peace heeft ondertussen op Pastebin aangekondigd dat zijn “kerstcadeautje” eraan komt. Daarbij zouden nog meer en nog “interessantere” data gelekt worden. “Dit cadeau zal u veel meer plezier geven en Sony Pictures in de ergste toestand brengen”, zo laat het collectief weten.

Tegelijk laten de hackers weten dat werknemers bij Sony Pictures de kans krijgen om hun privacygevoelige informatie geheim te houden, zo schrijft Recode nog. "We zijn van plan om privacygevoelige informatie over Sony Pictures-werknemers te lossen," klinkt het in een opvallend bericht. "Als je je privacy wil beschermen, vertel ons dan je naam en titel om de gegevens te verwijderen.

Sony Pictures neemt ondertussen verdere stappen om de verspreiding van het gelekte materiaal te voorkomen. De filmstudio beschouwt de documenten als gestolen informatie en eist dat iedereen die de documenten reeds heeft gedownload, die onmiddellijk vernietigd. Verschillende Amerikaanse nieuwsorganisaties ontvingen reeds een brief met dit verzoek, dat kracht wordt bijgezet met de dreiging van juridische gevolgen als er niet wordt op ingegaan. Volgens bepaalde bronnen zou Sony Pictures zelfs DDoS-aanvallen laten uitvoeren op websites die de documenten verspreiden, om het downloaden ervan te bemoeilijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business