Nieuws

Sony-hackers bedreigen kijkers The Interview met de dood

De hackers achter de aanval op Sony laten opnieuw van zich horen. Deze keer waarschuwen ze de wereld om niet naar The Interview te gaan kijken omdat er 11 september-praktijken gepland zouden zijn.

“Spoedig zal de hele wereld zien wat voor een vreselijke film Sony Pictures Entertainment heeft gemaakt.” Dat lezen we in het dreigement van de Guardians of Peace, de bende hackers die vorige maand de computers van Sony in de VS kraakte.

De Guardians lijken geen fan van komisch duo Seth Rogen en James Franco. De twee vertolken de hoofdrol in The Interview, een film waarin twee journalisten een interview met King Jong Un versieren maar van de CIA de opdracht krijgen de Zuid-Koreaanse leider van kant te maken.

[related_article id=”161920″]

11 september
Er wordt gefluisterd dat het anders zo vrolijke Noord-Korea niet blij is met de film en dat de Guardians of Peace banden hebben met het grauwste van de twee Korea’s. Het minder dan uitstekende Engels van de GoP suggereert in ieder geval dat het niet om Amerikanen gaat. In het dreigement, dat verscheen op Pastebin, schuwen de hackers de grote woorden niet. Iedereen die de film gaat zien schijnt “gedoemd” te zijn tot een “bitter lot”.

De criminelen betrekken 11 september bij de zaak en raden iedereen aan om ver weg te blijven van cinema’s waar de film draait. Heel ver weg, want wie in de buurt van een zaal woont moet vertrekken. De aimabele houding van de Guardians moet er blijkbaar voor zorgen dat we massaal hun kant kiezen en Sony afzweren.

Sony buigt
Hoewel het Amerikaanse departement voor staatsveiligheid geen weet heeft van een groot terroristisch antihumorplot, schijnen de dreigementen toch effect te hebben. Begrijpelijk, aangezien menig Amerikaan zich het drama tijdens de Batman-première nog zal herinneren. Sony van zijn kant liet al weten dat het cinema’s die de film niet durven vertonen niet vuil zal bekijken. Bovendien lijkt de perstour van Rogen en Franco vroegtijdig te zijn afgebroken. Sommige voorstellingen gaan wel door, maar op kleinere schaal.

Dit alles suggereert dat de bevoegde instanties het dreigement van de Zuid-Korea-minnende Grinch serieus nemen. De krant Los Angeles Times schijnt zelfs te weten dat Sony overweegt de release van The Interview tijdens Kerstmis helemaal te schrappen.

Intussen is nog altijd niet duidelijk wie de Guardians of Peace zijn, en wat hun relatie met Zuid-Korea precies is. Dat land claimt niets te maken te hebben met de acties, maar juicht ze wel toe. Wat de impact van de dreigementen is op de geplande releasedatum van 4 februari in België en 29 januari in Nederland is onduidelijk.

Omdat de terroristen anders winnen kan je hieronder de trailer van de film zien, die overigens matige commentaren krijgt en dankzij de GoP vermoedelijk meer in de spotlight staat dan anders ooit het geval zou zijn geweest.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business