Nieuws

The Interview is nu al beste online release ooit voor Sony

De controversiële film The Interview, waarvoor Sony Pictures gehackt en bedreigd werd, is na enkele dagen al de meest succesvolle online release ooit voor het bedrijf.

Onder het motto “controverse is ook reclame” bracht de omstreden film The Interview Sony na slechts een paar dagen al 15 miljoen dollar op.

Daarmee is het de meest winstgevende online release van een film ooit voor de studio. Op 27 december was de film al meer dan 2 miljoen keer gedownload.

The Interview, een satirische komedie, draait rond een fictief complot van de Amerikaanse overheid om de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un te laten vermoorden. Z’n release werd door Sony tijdelijk gecancelled nadat het bedrijf gehackt was door een groep die zichzelf Guardians of Peace noemt en die gedreigd had met geweld tegen alle cinema’s die de film vertoonden. In hoeverre het land ook actief betrokken was bij de hack is volgens de FBI nog niet volledig duidelijk, al wijst hun onderzoek naar eigen zeggen wel in die richting.

Uiteindelijk besloot Sony Pictures om de film in Amerika toch op de digitale kanalen aan te bieden. De weinige Amerikaanse zalen die de film toch durfden draaien – alle grote cinemaketens weigerden The Interview – konden ook op veel kijkers rekenen.

The Interview werd vandaag ook op iTunes geplaatst; Google Play en Xbox Video verkochten de film eerder al.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business