Nieuws

Google Cast for Audio is antwoord op Apple Airplay

Met Cast for Audio kan je muziek en andere audio draadloos naar je luidsprekers streamen vanaf een laptop, smartphone of tablet.

Google heeft een nieuwe standaard gelanceerd om draadloos audio te streamen naar compatibele luidsprekers, en heeft daarmee een antwoord klaar op Apple Airplay en het audiosysteem van Sonos.

Cast for Audio is gebaseerd op de technologie achter de Chromecast, Googles HDMI-stick waarmee je content van je smartphone, tablet of laptop naar het grote televisiescherm projecteert. Om Cast for Audio te gebruiken, moet je wel luidsprekers in huis halen die de technologie ondersteunen. Google heeft samengewerkt met Sony, LG en Denon voor een eerste lading luidsprekers die binnenkort op de markt komt. In de loop van het jaar zullen meer fabrikanten volgen.

[related_article id=”158901″]

Ook de aanbieders van audiocontent moeten ondersteuning voor Cast for Audio in hun diensten inbouwen, net zoals dat het geval is bij de Chromecast. Voorlopig is het aanbod nog beperkt, met onder andere Rdio, TuneIn, BeyondPod en natuurlijk Google Play Music. Opvallende afwezige is Spotify, dat toch een van de voornaamste spelers is op de markt van audiostreaming.

Het casten van audio naar compatibele luidsprekers verloopt op dezelfde manier als het casten van video naar de Chromecast. In de app verschijnt een speciale knop waarmee je het geluid doorstuurt naar de luidspreker. De stream wordt niet vanaf je apparaat afgespeeld, maar rechtstreeeks vanuit de cloud voor een optimale geluidskwaliteit.

Google gaat hiermee rechtstreeks in de aanval met onder andere AirPlay van Apple, waarmee het al langer mogelijk is om audio naar compatibele luidsprekers te sturen. Sony en Denon hebben alvast laten weten dat hun nieuwe audioproducten beide technologieën zullen ondersteunen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business