Nieuws

CES 2015: zeven producten voor bedrijven

CES is vooral gekend als platform voor consumentenelektronica, maar er wordt ook steeds meer ingezet op producten voor de bedrijfswereld. Deze verse CES-lanceringen zouden daar een impact kunnen hebben.

De Consumer Electronics Show in Las Vegas staat traditioneel in het teken van consumentenelektronica, maar ook voor de bedrijfswereld kregen we enkele interessante producten te zien. Een overzicht.

Lenovo’s ThinkPad Stack

Lenovo toonde op CES een volledige nieuwe lijn ThinkPads, geüpdatet met de laatste Intel-processoren. Naast die updates kwam ook de ThinkPad Stack, een set van vier modules die bovenop elkaar geplaatst worden en één stroombron delen. Deze modules – een bluetooth-luidspreker, een stroombron, een access point om 4G-internet te delen met een telefoon, en een harde schijf van 1 TB – kunnen draadloos verbinden met ThinkPads. De mogelijke toepassingen van de Stack in een zakelijke context zijn momenteel nog wat vaag, maar je kan je makkelijk voorstellen dat een team er een zou kunnen delen op een beurs of andere meeting buiten het hoofdkantoor. Het zal interessant zijn om te zien hoe goed de ThinkPad Stack verkoopt.

Intel RealSense

CES 2015 was de perfecte omgeving om RealSense voor te stellen, Intels gesture- en stemgestuurd controlesysteem. RealSense zal in de komende maanden ingewerkt worden in een brede keur aan toestellen, maar de meest intrigerende gebruiksscenario’s draaien misschien wel rond samenwerking. Een demo van iRobots Ava, een telepresence-robot die tot stand kwam doo een samenwerking met Cisco, liet zien hoe RealSense zou kunnen werken in bedrijven.

Intel Curie

Intel besteedde ook de nodige aandacht aan Curie, een computertje ter grootte van een knoop, specifiek ontworpen voor wearables. Het bedrijf maakt Curie volledig open source en probeert op die manier ontwikkelaars aan boord te krijgen. Wearables worden vooral belicht als een evolutie in de consumentenmarkt, maar hebben ook implicaties in het bedrijfsleven: van marketing tot big data tot zeer specifieke praktische toepassingen. Hoe krachtiger wearables worden, hoe uitgebreider de mogelijkheden voor zakelijk gebruik.

HP’s Zvr-systeem voor virtuele realiteit

De HP Zvr wordt in de markt gezet als een eerste stap naar “echte holografische weergave”. De eerste tests met het toestel waren veelbelovend omdat het je toelaat om content te manipuleren, kikkers te dissecteren, de binnenkant van een hart te verkennen en te spelen met architectuur. Het ligt voor de hand dat het toestel gebruikt kan worden in het onderwijs en opleidingen en door ingenieurs allerhande. Wat niet duidelijk is, is of HP en z’n partner Zspace erin zullen slagen om een bloeiend ecosysteem van applicaties op te bouwen.

Dell XPS 13

Dell kondigt een hele lijn nieuwe laptops aan, gericht op het volledige spectrum van bedrijven tot consumenten tot gamers. De Dell XPS 13 verpakt daarbij een scherm van 13 inch in een kleine behuizing die je eerder van een 12 inchmodel zou verwachten. De schermranden zijn dan ook quasi onzichtbaar geworden. Volgens de laatste geruchten zou de MacBook Air binnenkort op dezelfde manier opgefrist worden. Het is een algemene tendens voor laptops die gemaakt zijn voor gebruik onderweg: meer scherm in een compactere, lichtere behuizing.

Panasonic Smart Mirror

Panasonic toonde z’n Smart Mirror die we eerder ook al op IFA tegenkwamen. Met de spiegel kan je allerlei digitale aanpassingen doorvoeren aan je spiegelbeeld. Het ziet er naar uit dat dit item vooral winkels en andere op consumenten gerichte bedrijven zal aanspreken. Er werd nog niet bekendgemaakt wanneer het toestel beschikbaar zal zijn en aan welke prijs.

Vooruitgang in 3D-printen

Makerbot lanceerde een nieuw systeem waarmee meer composietmaterialen gebruikt kunnen worden om onder andere hamers en houten producten te maken. 3DSystems neemt botObjects over. HP kondigde op zijn beurt aan dat z’n 3D-printers aangestuurd zullen worden door Intel. Het onderliggende thema van deze CES was dat 3D-printen binnen zeer afzienbare tijd mainstream zal worden. Je kan er daarbij donder op zeggen dat het procédé een veel grotere impact zal hebben op bedrijven en KMO’s, die het snelst en het sterkst hun voordeel zullen kunnen doen met de nieuwste ontwikkelingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business