Nieuws

Lenovo verandert Motorola in premium-merk

Motorola werd recent door Lenovo ingelijfd en zal door de Chinese smartphonefabrikant worden ingezet als naam voor zijn toestellen boven 400 euro.

In een interview met de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal heeft de topman van Lenovo verkondigd dat de komende smartphones van Motorola voornamelijk boven de 400 dollar zullen gaan kosten. De goedkopere smartphones zullen de merknaam Lenovo gaan dragen.

Hieruit kunnen we afleiden dat alleen toestellen als de nieuwe Moto X en de Nexus 6 onder het merk Motorola op de markt zullen verschijnen. Wat er gaat gebeuren met de Moto G– en Moto E-lijn is onduidelijk. Deze toestellen vallen ver onder de door de Lenovo-topman genoemde grens van 400 dollar, maar staan door de uitspraken nu wel onder druk.

De Moto G en Moto E gooien zeer hoge ogen in hun prijscategorie. Hoe dan ook, een flinke strategiewijziging voor Motorola, dat zich eerder onder Google juist leek te gaan richten op het lagere prijssegment. Motorola is sinds oktober in handen van Lenovo. Het Chinese concern kocht Motorola destijds voor zo’n 2 miljard euro van Google.

[related_article id=”161563″]

Update 12/01/2015: Lenovo laat aan onze redactie weten dat de positionering van Motorola als premium-merk alleen geldt in markten waar zowel smartphones onder het merk Motorola en het merk Lenovo beschikbaar zijn. "In West-Europa komen geen Lenovo-toestellen op de markt, en zal het Motorola-merk gevoerd blijven worden", klinkt het.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business