Nieuws

De meest geniale gadgets van CES 2015

Deze tien gadgets die we te zien kregen op CES in Las Vegas moeten ons het leven in 2015 net dat beetje comfortabeler maken.

Op technologiebeurzen kom je de opmerkelijkste gadgets tegen. De tien bizarste gadgets vanop de beursvloer hebben we je reeds voorgeschoteld, maar onze redactie ging ook op zoek naar de tien meest geniale producten die ons het leven in 2015 net iets comfortabeler moeten maken.

AmpStrip

Een fitnesstracker rond je pols is zo 2014. De AmpStrip van FitLinxx is een slimme pleister die je eender waar op je lichaam plakt. Hij meet je hartslag en lichaamstemperatuur, en kan je beweging monitoren. Die gegevens worden gesynchroniseerd met je smartphone via bluetooth. De pleister is waterdicht, waardoor hij ook voor zwemmers interessant kan zijn.

Connected Cycle

Deze slimme pedaal heeft een ingebouwde gps om je fietstochten in kaart te brengen of je fiets terug te vinden bij diefstal. Hij meet ook je snelheid, klimmen en dalen, en verbruikte calorieën. De gegevens worden bewaard in de pedaal, maar kunnen worden gesynchroniseerd met je smartphone. De pedaal wordt vastgemaakt aan je fiets met een speciale sleutel, zodat dieven er niet zomaar mee aan de haal kunnen.

Parrot H2O

Prik de H2O in een bloempot en hij geeft informatie over de hoeveelheid voedingsstoffen, water en warmte die je plant krijgt. Die data wordt gelinkt aan een database van meer dan 7.000 planten om de optimale omstandigheden voor jouw kamerplant te bepalen. Bovendien kan je een waterfles op de H2O aansluiten, zodat je de plant via een app op je smartphone water kan geven.

Baby Glgl

Slow Control toonde op CES de slimme zuigfles Baby Glgl (“gloegloe”). Die kan aan de hand van zijn gewicht berekenen in welke hoek je de fles moet vasthouden, zodat je baby geen dosis luchtbelletjes naar binnen krijgt samen met de melk. Door middel van lichtgevende pijltjes vertelt de Glgl of je de fles hoger of lager moet vasthouden. Goedkoop is hij wel niet met zijn prijskaartje van 100 euro.

HugOne

Er zijn reeds heel wat apps en wearables die je beter willen helpen slapen, maar die richten zich allemaal op het individu. De HugOne van Sevenhugs is er voor de hele familie. De HugOne bestaat uit een aantal  “Minihugs” die op de rand van een bed worden geplaatst, en het slaappatroon van elke persoon delen met de centrale hub. Zo kunnen ouders de nachtrust van hun kroost eenvoudig in de gaten houden.

Sony Symphonic Light

De Symphonic Light van Sony lijkt op het eerste zicht op een doodgewone lamp, die je zowel op tafel kan zetten als aan het plafond hangen. Wat hem bijzonder maakt, is de ingebouwde draadloze luidspreker om muziek af te spelen. De lamp ziet eruit als een ouderwetse lantaarn in een modern jasje, en dat heeft zowel een esthetisch als een functioneel doel. Het glas is onderdeel van Sony’s verticale luidsprekertechnologie.

LG Twin Wash

Met LG’s Twin Wash kan je twee ladingen was tegelijkertijd laten draaien. Twin Wash is een aparte trommel die onder de meeste wasmachines van LG past en een kleinere hoeveelheid, meer delicate was voor zijn rekening kan nemen. Ondertussen kan je gewone wasmachine een volledig ander programma afwerken. De TwinWash is eveneens compatibel met LG’s TurboWash-systeem, wat resulteert in een snellere wascyclus.

Pacifi

Alles krijgt tegenwoordig een computer aan boord, zelfs het fopspeen voor je kleine spruit. De Pacifi van Blue Maestro heeft een ingebouwde thermometer met bluetoothchip die de temperatuur van je peuter rechtstreeks doorstuurt naar je smartphone, en weergeeft in een grafiek. De Pacifi slaat ook alarm wanneer je kind buiten een straal van 30 meter van je telefoon verwijderd is. Prijskaartje bedraagt 30 euro.

Digitsole

Het idee van een slimme schoenzool lijkt wat overbodig in een tijdperk waarin nagenoeg elk ander gadget je stappen al kan tellen, maar wat als die schoenzool je bovendien ook nog eens warme voeten geeft? De Digitsoles kunnen opwarmen tot een kleine 50 graden Celcius en houden het zes tot negen uur vol op een batterijlading. De temperatuur kan je aanpassen via een app op je smartphone. Voor 200 dollar zijn ze van jou.

HealthPatch MD

HealthPatch MD is, net als de AmpStrip die we hierboven reeds aanhaalden, een pleister die je gezondheid in de gaten houdt. Maar in plaats van je te helpen bij het sporten, is hij in de eerste plaats gericht op dokters en ziekenhuizen. Met de pleister kunnen zij permanent vitale functies zoals hartritme, ademhaling en temperatuur van een patiënt vanop afstand in de gaten houden. De pleister merkt het zelfs als de patiënt is gevallen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business